Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

вугільна шахта

П'ятниця, 31 травня 2019, 12:48

Загиблі гірники не мали знаходитися на місці обвалу – Корзун

вугільна шахта

У Кабміні назвали попередні висновки щодо обвалу на шахті "Лісова", внаслідок якого загинули двоє працівників.

Про це повідомляє "Укрінформ".

Про це сказав заступник міністра енергетики та вугільної промисловості України Анатолій Корзун під час Години запитань до уряду у Верховній Раді.

"За попередньою інформацією, відбулося обвалення покрівлі, і за паспортом даної дільниці робітники в тому місці, де саме обвалилася покрівля, не повинні були знаходитися без відповідних попереджувальних заходів та присутності старшого інженерно-технічного нагляду" – заявив Анатолій Корзун

За його словами, на сьогодні є лише попередні висновки про аварію, яка призвела до загибелі двох гірників. Тільки після того, як експертна комісія надасть остаточний висновок, зможуть сказати точну причину аварії та всі обставини.

Нагадаємо, 29 травня на Сокальщині у шахті "Лісова" стався обвал породи, внаслідок якого загинули два гірники – Михайло Турко та Михайло Павлик.

Тоді ж президент України Володимир Зеленський відвідав шахту "Лісова" та пообіцяв забезпечити квартирами родини загиблих шахтарів, відтак їхні сім'ї  отримають компенсацію у 100 тис грн.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.