Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

акція протесту біля поліції

Вівторок, 4 червня 2019, 12:38

У Львові активісти пікетують поліцію через смерть хлопчика у Переяслав-Хмельницькому

акція протесту біля поліції

Сьогодні активісти влаштували протест біля будівлі Нацполіції Львівщини через смерть хлопчика у Переяслав-Хмельницькому, якого поранили п'яні поліцейські.

Про це повідомляє кореспондент Варіантів.

Сьогодні о 12:00 год близько 20 активістів, серед яких й члени ГО "Національний корпус" та ГО "Офіс ідей", влаштували акцію протесту біля будівлі Головного управління Національної поліції у Львівській області.

Активісти таким чином протестують проти безвідповідальності поліції та вимагають покарати винних у смерті 5-річного хлопчика у Переяслав-Хмельницькому, якого вбили п'яні правоохоронці.

Наразі до активістів не вийшов жоден представник із поліції, а пікетувальники запалили лампадки й поставили фото загиблого хлопчика.

Як заявив організатор акції, керівник ГО "Офіс ідей" Михайло Яворський, це мирна акція без політичних гасел та символіки із вшанування пам'яті вбитої дитини.

"Що ми вимагаємо? Винні мають бути покарані. Є інформація, що ці люди, які стріляли по хлопчику, вже перебували до 2014 року в поліції та не пройшли люстрацію. Мають бути звільнення, бо коли у мирній країні вбивають людей і це роблять не, умовно кажучи, рекети, а поліція, яка би мала охороняти, то це, вибачте, скотство останньої стадії" – заявив Михайло Яворський.

Нагадаємо, у Переяслав-Хмельницькому Київської області помер 5-річний хлопчик, якого поранили місцеві поліцейські, будучи у нетверезому стані.

Наразі двом працівникам патрульної поліції, які поцілили в дитину з вогнепальної зброї, повідомлено про підозру. У зв’язку з цим голова поліції Київської області Дмитро Ценов подав рапорт про відставку.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.