Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

Княгині Ольги 1-5

ГР при ДАБІ у Львівській області

Понеділок, 10 червня 2019, 10:51

У Львові приватна фірма незаконно приватизувала військове містечко

Княгині Ольги 1-5

Міноборони України незаконно передало ТзОВ "Енерджі плюс Україна" земельну ділянку військової частини вартістю понад 45 млн грн.

Про це повідомляє прес-служба Державного Бюро Розслідувань.

Слідчі львівського теруправління ДБР здійснюють досудове розслідування щодо зловживання службовим становищем посадовцями одного з відомств Міністерства оборони України за підроблення документів, розтрату військового майна та недбале ставлення до військової служби, що заподіяло істотну шкоду (ч.2 ст.364, ч.2 ст.366, ч.3 ст.191 та ч.3 ст.425 Кримінального кодексу України).

За даними слідства, при укладенні договору про користування земельною ділянкою військового містечка №1 на вул. Княгині Ольги її незаконно передали у розпорядження ТзОВ "Енерджі плюс Україна" під забудову. Ринкова вартість земельної ділянки становить понад 45 млн грн.

У ході досудового розслідування на земельну ділянку наклали арешт із забороною проведення на ній будь-яких підготовчих чи будівельних робіт як забудовнику, так і будь-яким іншим особам.

На даний час тривають слідчі дії для проведення повного розслідування, а також встановлення винних осіб і притягнення їх до відповідальності.

За даними порталу YouControl, ТзОВ "Енерджі плюс Україна" більше 6 років займається організацією будівництва будівель. Підприємство зареєстроване в Києві. Влаником фірми є Тимошенко Павло, який також керує ще 6 будівельними компаніями серед яких ТОВ "Львівбуд-Кепітал", яке належить будівельній компанії "Львівська мрія-кепітал".

Нагадаємо, 27 березня на компанію підрядника ТзОВ "Енерджі плюс Україна" наклали штраф 3 457 800 гривень та змусили зупинити виконання будівельних робіт за масштабне незаконне будівництво на вулиці Княгині Ольги 1-5. 

Додамо, містобудівні умови на будівництво двох багатоквартирних житлових будинків з вбудованими нежитловими приміщеннями, парковками, дошкільним закладом та двома трансформаторними підстанціями на вул. Княгині Ольги, 1-5 затверди виконавчий комітет Львівської міськради ще 23 березня 2018 року.  

Під час проведення перевірки Управлінням архітектури департаменту містобудування Львівської міської ради посадовими особами Департаменту встановлено, що зазначені вище містобудівні умови і обмеження забудови земельної ділянки передбачають часткове розміщення житлових будинків в санітарно-захисній зоні залізничної колії.

Також дані містобудівні умови і обмеження видані з перевищенням максимального відсотку забудови земельної ділянки. Це свідчить про видачу містобудівних умов і обмежень забудови земельної ділянки з порушенням вимог чинної містобудівної документації, а саме плану зонування Франківського району м. Львова, затвердженого ухвалою міської ради від 18.09.2014 № 3840 і від 25.01.2018 № 2914.

За результатами виявлених порушень вимог містобудівного законодавства посадовими особами Департаменту прийнято рішення про скасування містобудівних умов і обмежень забудови земельної ділянки.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.