Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

будівництво

Понеділок, 10 червня 2019, 14:26

У Львові на місці "хрущовок" можуть з'явитися хмарочоси

будівництво

Під час реконструкції старого житла в Україні планують дозволити добудовувати додаткові поверхи без прив'язки до поверховості будівлі.

Про це повідомила прес-служба Міністерства регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України.

Мінрегіонбуд розробляє новий законопроект "Про комплексну реконструкцію кварталів (мікрорайонів) застарілого житлового фонду", суть якого полягає в можливості під час реконструкції збудувати додаткові поверхи старих будівель, в незалежності від початкової кількості поверхів.

Як повідомив заступник міністра регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства Лев Парцхаладзе, в цей закон входять лише застарілі будівлі до 5 поверхів, не менше 60% з яких були знесені, однак є й інші будинки, які також потребують реконструкції.

"Тому ми розширюємо перелік об’єктів, які можуть реконструюватися і в новому законопроекті прописуємо, що реконструкції підлягають будинки різної поверховості та інші об’єкти інженерно-транспортної інфраструктури, технічний стан яких вже не відповідає нормативному" – заявив Лев Парцхаладзе.

Він також зазначив, що сьогодні житловий фонд України складає близько 1 млрд кв.м, 70-80% якого складають застарілі будівлі. За оцінками експертів, близько 75 млн кв.м фонду перебуває в аварійному стані і непридатне для проживання, тому в міністерстві наголошують на актуальності внесення реформ в реконструкцію старих будівель.

Нагадаємо, 22 травня Мінрегіонбуд дозволив будувати багатоповерхівки висотою до 150 метрів, що становитиме 40 поверхів.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.