Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

кінопалац Коперник

Google maps

Вівторок, 11 червня 2019, 10:22

Суд заборонив Львівській міськраді піднімати вартість оренди кінотеатру Коперник

кінопалац Коперник

Західний апеляційний господарський суд визнав неправомірним рішення Львівської міськради щодо підняття орендної плати у 60 разів.

Про це йдеться у постанові Західного апеляційного господарського суду від 15 травня 2019 року.

Західний апеляційний господарський суд розглянув матеріали від керівництва кінопалацу "Коперник" (ТзОВ "Кассандра-плюс") за позовом до управління комунальної власності Львівської міської ради, яке вирішило у 60 разів підняти вартість орендної плати за приміщення кінотеатру.

Ще у 2018 році директор мережі кінотеатрів "Кінопалац-Львів" Дмитро Можаровський заявив Варіантам, що це рішення є неправомірним, ще півтора року тому міськрада вимагала від кінотеатру 250 тис грн орендної плати, а сьогодні, враховуючи інфляцію, ця сума зросте до 300 тис грн.

Відтак суд постановив задоволити скаргу керівництва кінотеатру, та відмовити Львівській міській раді у піднятті орендної плати.

"Стягнути з управління комунальної власності департаменту економічного розвитку Львівської міської ради на користь ТзОВ "Кассандра-плюс" 1 760 грн судового збору за перегляд рішення в апеляційному порядку" – йдеться у постанові суду. 

Постанова суду апеляційної інстанції набирає законної сили з дня її прийняття і може бути оскаржена в касаційному порядку протягом 20 днів з дня складення повного судового рішення.

Зазначимо, кінопалац "Коперник", що знаходиться на вул. Коперника, 9, є одним з найдавніших кінотеатрів Львова. Він був заснований у 1912 році під назвою "Санс-Рівал", а проект реконструкції будинку під кінотеатр виконав архітектор Казимир Теодорович. На час відкриття кінотеатр мав одну з найкращих глядацьких зал у місті. У залі кінотеатру, що містила 425 місць, відбувалися також театральні постановки і наукові зібрання.

У січні 2004 року кінотеатр увійшов у приватну кіномережу "Кінопалац".

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.