Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

Львівелектротранс

Вівторок, 11 червня 2019, 12:47

З 1 липня у Львові змінять нумерацію тролейбусів

Львівелектротранс

До усіх діючих номерів тролейбусів додадуть число 20, а тролейбсний маршрут №24 залишиться без змін.

Про це повідомляє кореспондент Варіантів.

З 1 липня у Львові почнуть змінювати нумерацію тролейбусів, при цьому маршрути залишать без змін. Нову систему нумерації впроваджують з метою забезпечення базової форми е-квитка, згідно з якою пасажири мають користуватися послугами єдиної мережі, а не окремими видами транспорту.

"Зараз є така проблема, що у нас є електробус, який курсує за тролейбусним маршрутом №9, і пасажирам та туристам складно розрізняти це приїхав автобус №9 чи тролейбус №9, хоча насправді це має під'їхати дев'ятий маршрут. Пасажири не є технярями, які повинні за формою фар розрізняти транспорт" – заявив керівник відділу розвитку ЛКП "Львівелектротранс" Ігор Могила.

Це допоможе уникнути дублювання у нумерації маршрутів різних видів громадського транспорту. Крім цього трамваї, тролейбуси та автобуси з однаковим номером перетинаються на деяких ділянках та проходять через одну і ту ж саму зупинку.

За словами заступника директора департаменту житлового господарства та інфраструктури Львівської міськради Андрія Білого, діюча система нумерації громадського транспорту є неефективною, тому що вона повинна бути загальної для трамваїв, тролейбусів і автобусів.

"Має бути номер маршруту, а не номер виду транспорту. Не може бути трамвай №1, тролейбус №1 і автобус №1. Має бути маршрут №1, який обслуговується трамваями, маршрут №21 – тролейбуси і номер 41 для автобусів" – пояснив Андрій Білий.

За новою системою за нумерацією від 1 до 19 їздитимуть лише трамваї, від 20 до 39 – тролейбуси та від 40 до 99 – автобуси, включаючи нічні.

Таким чином отримаємо такі тролейбусні маршрути:  

Попередній номер

Тепер буде

№ 2

22

№ 3

23

№ 24

24

№ 5

25

№7

27

№ 9

29

№ 10

30

№ 11

31

№ 12

32

№ 13

33

Крім цього це дасть зможу швидко замінити будь-який автобус під час ремонту.

"Умовно кажучи ремонтується якась ділянка вулиці, де неможливе просування тролейбусів, тоді на цей же ш маршрут виїжає автобус з таким самим номером і пасажир не відчуває різниці" – додав Ігор Могила.

Впроваджувати зміну у нумерацію планують у два етапи:

Спочатку змінять номери тролейбусних маршруті, при цьому новий номер маршруту для спрощення повинен сформуватись шляхом додавання числа 20 до наявного номера, а номер маршруту 24 залишити без змін. Таким чином, отримаємо тролейбусні маршрути 22, 23, 24, 25, 27, 29, 30, 31, 32, 33;

На другому етапі планують змінити нумерацію автобусних маршрутів. Нові номери автобусів введуть після впровадження е-квитка, коли остаточно оптимізують нову маршрутну мережу, яка вже відповідатиме новим нормам нумерації.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.