Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

фонтан біля Оперного театру

Вівторок, 11 червня 2019, 12:44

Львів'яни вимагають не перетворювати фонтан біля Оперного на сухий

фонтан біля Оперного театру

У Львові зареєстрували петицію з вимогою зберегти повноводний фонтан перед Оперним театром.

6 червня на порталі е-петицій була зареєстрована петиція Андрія Сирватки з вимогою влаштувати повноводний фонтан перед Оперним театром.

Зокрема, в тексті петиції йдеться про заміну "сухого" фонтану на площі перед Оперним театром на повноводний декоративний архітектурний елемент площі.

"Все-таки це центральна частина міста і потребує стаціонарних декоративних елементів благоустрою. Сухий фонтан, за визначенням – скоріше елемент розваги і пасує на переферійних площах та біля ТЦ. А за відсутності води (в момент вимкнення) ми отримуємо велику замощену каменем порожню територію", – йдеться у тексті петиції.

Автор петиції закликав Львівську міську раду внести зміни у проєкт благоустрою площі та передбачити там фонтан, що буде наповнений водою, яий зможе освіжувати повітря навіть у вимкненому стані.

"Крім того слід врахувати досвід інших міст України і розмістити декоративний фонтан відповідний місцю і призначенню, з архітектурними елементами, що відповілатимуть оточенню та збагачуватимуть образ міста загалом", – запевнив Сирватка.

Електронна петиція поки набрала 9 підписів з 500 необхідних для її розгляду на сесії депутатами Львівської міської ради.

Нагадаємо, 10 червня у Львові розпочався демонтаж фонтану біля Оперного театру. Роботи з облаштування нового фонтану виконає компанія "Сокар".

Додамо, існуючий фонтан біля Оперного театру було облаштовано у 2008 році.

 

 

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.