Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

безвіз у Львові

Вівторок, 11 червня 2019, 17:38

Синютка запрошує НАТО на Донбас

безвіз у Львові

У Львові офіційно відзначили другу річницю надання Україні безвізового режиму з ЄС.

Про це повідомляє кореспондент Варіантів.

Сьогодні о 15:00 год біля пам'ятника В'ячеславу Чорноволу відбулося офіційне відзначення 2 річниці безвізового режиму України з Європейським союзом. 

В заході взяли участь дружина героя Небесної сотні Наталія Дигдалович, перша заступниця голови Верховної Ради України Ірина Геращенко, народний депутат України Микола Княжицький, голова Львівської облради Олександр Ганущин та екс-очільник Львівської ОДА Олег Синютка. 

Ірина Геращенко заявила, попередній владі було просто не до звичайних людей, адже нардепи могли їздити всюди завдяки своїм дипломатичним паспортам.

"Тому мало турбувались про те, як мають мандрувати українці. І я дуже пишаюсь тим, що сьогодні вже мільйони українців мають безвізовий біометричний паспорт і можуть подорожувати без проблем", – заявила депутатка.

Разом з тим, вона додала, що пишається приналежності до політичної команди Петра Порошенка, яка посприяла наданню Україні безвізу.

"Наша команда дуже багато зробила для того, щоб було більше лоукостів і можливість мандрувати більш економно, ніж було вчора" – прокоментувала Геращенко.

Також Олег Синютка заявив, що східний кордон України повинен стати східним кордоном НАТО і ЄС.

Нагадаємо, з моменту запровадження безвізового режиму 11 квітня 2017 року, прикордонники оформили більше 1 млн українців, які скористалися перевагами безвізу.

За даними Держприкордонслужби, збільшення відвідування країн Євросоюзу пов'язане з початком туристичного сезону і відпусток.

Відтак, у квітні 2018 року кордони Євросоюзу перетнули 555 тисяч українців.

Станом на 31 липня 2018 року кордони Євросоюзу перетнули мільйон українців.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.