Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

Павло Петренко

Четвер, 13 червня 2019, 16:04

У Львові "Шлюб за добу" поєднав долі 588 молодих пар – Петренко

Павло Петренко

За п'ять місяців цього року у Львівській області у рамках проекту "Шлюб за добу" одружилося 588 молодих пар. 

По Україні статистика більша – понад 10 тисяч пар і 64 тисячі з часу існування пілотного проекту, а за три року існування пілотного проекту "Шлюб за добу" у Львові одружилося 3845 пар.

Про це розповів під час свого робочого візиту у Львові міністр юстиції України Павло Петренко.

"Шлюб за добу" працює у п'ятдесяти містах України, та найбільше одружуються у Львові, бо тут, за словами міністра, хороші місця: "Шевченківський гай", міжнародний аеропорт "Львів" ім. Данила Галицького, футбольне поле стадіону "Арена Львів"... Вартість розписки – близько трьох тисяч гривень. Коли ми у 2016 року вперше відкривали послугу "Шлюб за добу", нам закидали, що тут буде Лас-Вегас. Мовляв, деякі пари "напідпитку" одружаться, а потім розлучаться. Це не так, кількість розлучень "Шлюбу за добу" у рази менша, ніж при традиційних шлюбах. Ми робили спеціальний аналіз фактів розлучення цих майже 70 тисяч пар. З них розлучилося 0,003%. Якщо порівнювати з аналогічною статистикою тих, хто одружилися за звичайною процедурою, то в перший рік після одруження близько 5% пар розлучається. Тож "Шлюб за добу" не перетворив Україну на Лас-Вегас" – наголосив Павло Петренко.

Мотивація запуску проекту – покращити і пришвидшити процедуру одруження.

"В середньому в Україні щороку одружується 300 тисяч пар. З радянського Сімейного Кодексу залишилася норма – заяву про одруження треба подати за місяць до розписки. Працівник ДРАЦСу визначав дату розписки. Подивилися статистику: 20% молодят одружувалися швидше, бо приносили довідки – або про вагітність, або про хворобу одного з подружжя" – додав Петренко.

Нагадаємо, "Шлюб за добу" стартував наприкінці серпня 2016 року. Детальніше про цю послугу можна дізнатись у репортажі Варіантів із церемонії експрес-одруження Швидко та екзотично.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.