Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

кафе "Озон"

ozonclub

Вівторок, 18 червня 2019, 14:05

Кількість постраждалих, які отруїлися в кафе "Озон" зросла до 28 осіб

кафе "Озон"

Напередодні відвідувачі їли салат цезар та лаваш із сиром і підливою в кафе "Озон" Кам’янко-Бузького району.

Як повідомляється, станом сьогодні кількість захворілих збільшилась до 28 осіб, з яких одна дитина до 15 років. Перші захворілі звернулись за медичною допомогою 15 червня – 5 осіб, з яких одна дитина,  16 червня – 9 осіб, 17 червня – 13 осіб, 18 червня – 1 особа. Госпіталізовано 23 особи, 5 осіб перебуває на амбулаторному лікуванні.

Попередній діагноз у хворих при госпіталізації - харчова токсикоінфекція, гостра кишкова інфекція, стан середньої тяжкості. Симптоми захворювання:  підвищення температури тіла до 38-39, загальна слабкість, нудота, пронос, болі у ділянці епігастрію.

При епідеміологічному розслідувані встановлено, що 14-15 червня всі потерпілі в різний час дня відвідували кафе "Озон" у м. Кам’янка-Бузька, вул. Незалежності, 16.

Також встановлено, що вони їли фірмовий салат "Цезар" та лаваш із сиром з підливою, картоплю "Фрі", напій "Кока-кола", мінеральну воду, сухе вино та морозиво. Згідно опитування 9 осіб, які захворілі  замовляли та вживали салат "Цезар", який заправлений соусом, для приготування якого використовувалось сире яйце.

Фахівці відібрали 26 змивів  на умовно патогенну та патогенну флору, 4 взірці харчових продуктів, 1 проби - води питної. Обстежено 6 працівників кафе на носійство збудників кишкових інфекцій. 

Результати обстеження ще в роботі. Зараз у закладі тривають протиепідемічні заходи.

Нагдаємо, через масове отруєння в кафе "Озон" Кам’янки-Бузької правоохоронці відкрили кримінальне провадження.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.