Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

пішохідний перехід

Вівторок, 18 червня 2019, 14:38

В Україні встановлення металевих стовпчиків перед пішохідними переходами буде обов'язковим

пішохідний перехід

Таким чином в уряді хочуть підвищити безпеку пішоходів та позбутися хаотичного паркування.

Про це повідомив заступник міністра регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України Лев Парцхаладзе на своїй сторінці у Facebook.

На тротуарах перед пішохідними переходами пропонують обов’язково проектувати металеві стовпчики, які відділятимуть пішохідну зону від проїжджої частини.

"Вони дуже потрібні, щоб підвищити безпеку пішоходів, адже у разі наїзду авто або іншої надзвичайної ситуації вони можуть притримати удар та зменшити наслідки аварії, тим самим врятувавши людям життя. Тому у нових змінах в ДБН щодо вулиць ідоріг ми прописали обов’язковість їх влаштування на всіх тротуарах біля пішохідних переходів в одному рівні" – заявив Лев Парцхаладзе.

За його словами зараз вже діє аналогічна норма, відповідно до якої всі зупинки громадського транспорту мають обов’язково проектуватися із захисними огороджувальними стовпчиками.

Металеві стовпчики біля переходів встановлюють і зараз, втім згідно з чинними ДБН вони не є обов’язковими.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.