Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

фонтан біля Оперного театру

city-adm.lviv.ua

П'ятниця, 21 червня 2019, 10:15

У Львові показали як зміниться площа перед Оперним

фонтан біля Оперного театру

На "стометрівці" встановлять лавочки з розетками для зарядки ноутбуків і телефонів, а також тут з'явлиться безкоштовний wi-fi.

Вчора, 20 червня, на сесії Львівської міської ради депутати прийняла ухвалу про спорудження сухого фонтану перед Львівським національним академічним театром опери та балету імені С.Крушельницької на проспекті Свободи.

Роботи з облаштування фонтану профінансує благодійний фонд "Сокар Благо".

"Компанія "Сокар" висловила бажання інвестувати кошти в заміну фонтану перед Оперним театром. Це буде сухий фонтан. Буде зроблено замощення площі перед Оперним, а демонтаж існуючого фонтану ми будемо робити самі. Треба подумати, де потім можна використати існуючий фонтан, в якому районі міста можна буде його задіяти" – заявив міський голова Львова Андрій Садовий. 

За його словами, окрім фонтану також облаштують "стометрівку". На площі перед фонтаном планують встановити нові лавочки з розетками для зарядки ноутбуків і телефонів, а також тут з'явлиться безкоштовний wi-fi з онлайн бібліотекою. Крім цього площу повністю звільнять від атракціонів і МАФів

Обрис площі – силует скрипки, гриф якої примикає до оперного театру. Струни виконані азбукою Морзе з RGB LED підсвічуванням і читаються, як "Місце можливостей. Відкритий для світу. Львів – місто кохання. Місто вільних людей".

У темний час доби фонтан буде підсвічуватися RGB LED підсвічуванням малого споживання. У гранітному мощенні, виконаному в двох кольорах: сірому і темно-сірому, також будуть встановлені лінійні LED підсвічування, які будуть висвітлювати площу в темний час доби.

Додамо, існуючий фонтан біля Оперного театру було облаштовано у 2008 році.

Нагадуємо, 16 травня стало відомо, що на площі перед Оперним театром демонтують існуючий фонтан, а на його місці встановлять новий сухий фонтан.

Вже 10 червня у Львові розпочався демонтаж фонтану біля Оперного театру. 

Додамо, Львівська міськрада виділила 300 тис грн на демонтаж фонтану на проспекті Свободи.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.