Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

храм

П'ятниця, 21 червня 2019, 13:50

В історичному ареалі Львова міськрада хоче збудувати новий храм

храм

Храм планують побудувати навпроти вул. К.Левицького, 67-А, однак мешканці району виступили проти цього, через наявність церкви на вул. Тершаківців.

Сьогодні виконавчий комітет Львівської міської ради прийняв рішення про організацію Всеукраїнського відкритого архітектурного конкурсу на кращу проектну пропозицію сакральної споруди (церкви) – Храму Ікони Пресвятої Богородиці Скоропослушниці у районі вул. К. Левицького – вул. Пекарської у м. Львові.

Замовником конкурсу є управління архітектури та урбаністики департаменту містобудування Львівської міської ради, начальником якого є головний архітектор Львова Юліан Чаплінський.

Храм планують збудувати в історичному ареалі міста на площі 0,1500 га навпроти вулиці К. Левицького, 67-А. Ця ділянка розташована у межах зони озеленених територій загального користування (зона Р-3). З півдня ділянка межує з гуртожитком No 4 Львівського національного університету ветеринарної медицини та біотехнологій імені С. З. Гжицького.

З півночі, заходу та сходу ділянку оточують зелені насадження, а на північ і схід від ділянки розташовані корпуси Львівського національного медичного університету ім. Данила Галицького; на схід – будівлі інфекційної лікарні та житлові багатоповерхові будинки; на південь та захід – житлова та громадська забудова.

Територія, пропонована для проектування, перебуває у постійному
користуванні Релігійної громади Української православної церкви Київського
патріархату парафії Ікони Пресвятої Богородиці Скоропослушниці Личаківського району м. Львова, з призначенням для будівництва та обслуговування храму.

Призовий фонд конкурсу складає 180 000 грн. Визначено 3  премії за перші призові місця: перше місце – 90 000 грн, друге місце – 60 000 грн, третє місце – 30 000 грн. Замовник має право додатково призначати заохочувальні премії.

Під час обговорення цього питання на виконкомі мешканка Львова заявила, що під час проведення громадських слухань щодо будівництва храму на цій ділянці, мешканці району зазначили, що в цьому кварталі вже є храм вони не бачать потреби у будівництві нового.

"Я була присутня на цих слуханнях і всі люди, які там були, запиталися, для чого там ще один храм якщо є церква Святої Трійці на Тершаківців, це Греко-Католицька Церква. На цій території є парк, рівна площадка, а якщо будувати церкву, там з'являться машини і рух транспорту, тому багато там було зауважень" – розповіла львів'янка.

Однак члени виконавчого комітету погодили проведення конкрусу на архітектурний проект  Української православної церкви – Храму Ікони Пресвятої Богородиці Скоропослушниці у районі вул. К. Левицького – вул. Пекарської у м. Львові з дотриманням канонів планувальної структури Української православної церкви та з врахуванням існуючого середовища. храму.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.