Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

марихуана

korrespondent.net

П'ятниця, 21 червня 2019, 15:34

Більшість українців виступають за легалізацію марихуани

марихуана

За результатами соціологічного дослідження, 58% українців виступають за легалізацію медичної марихуани, ще 33% – проти.

Про це свідчать результати опитування, проведеного соціологічною групою "Рейтинг" впродовж 21-29 травня цього року.

Згідно з результатами опитування, 58% всіх респондентів підтримали легалізацію медичного канабісу в країні: 30% з них цю ініціативу повністю схвалюють, а ще 28% – певною мірою виступають за це нововведення.

Натомість 24% опитаних виступили категорично проти узаконення марихуани, 9% заявили, що вони більше схиляються до заборони легалізації наркотичної рослини та ще 9% не визначилися зі своєю позицією.

Найбільшу кількість прихильників узаконення канабісу зафіксували у Києві – 61%, а найменше цю ініціативу підтримують мешканці Західної України – там всього 51%.

Також доволі високий відсоток тих, хто підтримує легалізацію, зафіксовано серед чоловіків та молоді 18-35 років – 64% в обох випадках.

 

Опитування було проведене з 21 по 29 травня серед населення України від 18 років і старше. Методом особистого інтерв’ю соціологи опитали 2200 респондентів.

Помилка репрезентативності дослідження: не більше 2,8%.

Нагадаємо, 21 травня у Верховній Раді України зареєстрували законопроект про легалізацію медичної марихуани, а перед цим 16 травня Комітет Верховної Ради прийняв законопроект про легалізацію медичного канабісу до розгляду.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.