Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

аеропорт львів

Понеділок, 24 червня 2019, 12:22

Аеропорт "Львів" готується зустріти двохмільйонного пасажира

аеропорт львів

До кінця 2019 року у львівському аеропорті планують перевезти понад 2 мільйони пасажирів.

Про це сьогодні, 24 червня, під час апаратної наради у Львівській ОДА повідомила генеральний директор Міжнародного аеропорту "Львів" імені Данила Галицького Тетяна Романовська.

"В цьому році аеропорт сягне своїх рекордних результатів і десь в кінці року ми очікуємо двохмільйонного пасажира" – заявила Тетяна Романовська.

Також в липні в аеропорту "Львів" очікують зустріти мільйонного пасажира.

"В середині літа, якраз пів року ми обов'язково відзначимо мільйонного пасажира, а десь в листопаді-грудні буде святкувати два мільйони пасажирів, це дуже велика подія" – пояснила Тетяна Романовська.

Вона зазначила, що неможливо вгадати яким рейсом буде летіти двохмільйонний пасажир, тому усі авіакомпанії будуть готові його зустріти. Як подарунок авіаперевізники можуть запропонувати безкоштовні авіаквитки з турпакетами, а також пасажир отримає бонуси від аеропорту "Львів".

Також, директор литовища наголосила, що сьогодні у Львівському аеропорті відкриють старий термінал для прийому внутрішніх рейсів з Жулян, а з наступного тижня переводитимуть чартерні рейси. 

"Сьогодні ми відкриваємо старий термінал у звязу з тим, що в зоні прильоту дуже тісна прийомна зона багажа, і ми вирішили в пікові навантажння переносити чартерні рейси в старий термінал" – додала Тетяна Романовська.

За її словами тут облаштують зону Duty Free.

"Щоб ви в цьому старому аеропорті вжили заходів декомунізації, тому що там і ззовні і всередині були елементи комунізму. Думаю, для початку можна банер повішати, щоб їх закрити" – наголосив т.в.о. голови Львівської ОДА Ростислав Замлинський.

Загалом, географія маршрутів Львівського аеропорту розширилась із 33 напрямків у 2017 році до 46 у 2019 році. За 5 місяців приріст пасажиропотоку становить 50%.

Нагдаємо, у лютому Міжнародний аеропорт "Львів" повідомив про відновлення роботи старого терміналу.

Додамо, у травні аеропорт "Львів" перевіз більше 197 тисяч пасажирів, що на 49,4% більше, порівняно з цим місяцем 2018 року.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.