Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

вул. О. Поповича,6,

city-adm.lviv.ua

Понеділок, 24 червня 2019, 15:53

У центрі Львова знесуть будинок ХІХ століття, щоб звести 5-поверхову новобудову

вул. О. Поповича,6,

Житловий будинок на вул. Поповича 6, збираються знести заради побудови нового будиноку з 2-поверховим підземним паркінгом.    

У Львівській міській раді оприлюднили детальний план території плану територій у районі вул. Л. Мартовича, вул. І. Григоровича, вул. Дж. Дудаєва у Львові, де планують знести існуючу будівлю та побудувати на її місці новий будинок з 2-поверховим підземним паркінгом.

За даними ДПТ, новий 5-ти поверховий житловий будинок планують збудувати на території площею 1,3393 га, що розташована у історичному ареалі міста, в місцевості східного підніжжя Цитадельної (Калічої) гори.

Ділянка проектування знаходиться в центральній частині Львова в житловому кварталі, збудованому у ХІХ ст. – поч. ХХ ст. які віднесені до пам’яток архітектури місцевого значення. А двоповерховий будинок №6 був збудований у 60-70-ті роки ХІХ ст.

Згідно з планом, двоповерховий житловий будинок на вул. О. Поповича,6, у якому є 15 квартир, де проживає 25 мешканців, збираються знести, а на його місці побудують новий будинок на 22, переважно однокімнатні квартири, в яких планують поселити 45 осіб.

"2-поверховий будинок No 6 на вул. О. Поповича розташований на розі вулиць Л. Мартовича і О. Поповича і візуально замикає забудову даних вулиць. Однак, даний будинок планувально та композиційно "випадає" з ансамблю сформованої забудови на стику вулиць" – йдеться у детальному плані території.

У цокольно-підземному приміщенні планують розмістити 2-рівневий паркінг, на 12-16 машиномісць.  У проекті також пропонують розширити двосмугову проїзну частину вул. Д. Дудаєва до 6 м, для того щоб звільнити тротуарну частину від автомобілів. 

Згідно з Генеральним планом Львова, ця ділянка знаходиться у зоні Ж-3, тобто малоповерхової (до 4 поверхів) квартирної житлової забудови, однак у ДПТ висота нового будинку становитиме 299,6 м, що дозволяє спорудити 5 поверхів.

Ділянка на вул. Поповича, 6 є в оренді ОСББ "Грушевський". Згідно представлених документів. ОСББ "Грушевський" орендує дану земельну ділянку терміном на 10 років – до 18.12.2024 р.

У плані вказали, що реконструкція і капітальний ремонт існуючого будинку є недоцільним, оскільки потребує значних капіталовкладень, однак, орієнтовна вартість першої черги будівництва становить 16 мільйонів гривень.

Нагад

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.