Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Економіка

Винники

Середа, 26 червня 2019, 16:09

Мешканці Винників протестують проти будівництва цинкового заводу

Винники

Сьогодні мешканці вулиці Кільцевої, що у Винниках, проводять акцію протесту проти будівництва цинкового заводу.

Про це на своїй сторінці в соціальних мережах повідомив міський голова Винник Володимир Квурт.

"Вважаю ідею будівництва шкідливого для людей виробництва поблизу помешкань людей неправильною і підтримую дії громадськості проти її реалізації" – наголосив він.  

Квурт повідомив, що завод планують збудувати на землі ОТГ Підберізці, тобто на території, яка прилягає до Винників. При цьому незаконно захопили й частину землі, що належить місту Винники.

"Громадських слухань не було або ж їхнє проведення зімітували. Документів на початок будівництва та опис виробництва ніхто не надавав. Екологічну експертизу не проводили" – зазначив він.  

Власником заводу є компанія Екран зі Стрия. За даними Youcontrol ТзОВ Екран у Стрию належить сім'ї Карпінських. У групу компаній входить підприємство Перша українська цинковня,  яка оцинковує метали гарячим способом. Нагадаємо, що сполуки цинку вважаються шкідливими для здоров'я людей.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.