Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

водойми Львівщини

Понеділок, 1 липня 2019, 12:43

Львівська ОДА заборонила купатися на трьох пляжах Львівщини

водойми Львівщини

У озерах в селі Модричі, місті Моршині та Стрию вода не відповідає санітарним нормам.

Про це сьогодні під час апаратної нараді y Львівській ОДА доповів  заступник начальника Головного управління Держпродспоживслужби у Львівській області Ростислав Волошин.

За його словами загалом на території Львівської області функціонує 24 пляжі, які облаштовані для відпочинку людей.

"Ми обстежили всі 24 об'єкти, однак 3 з них визнані такими, що вони не підготовлені в плані дотримання санітарного законодавства. Це в Дрогобицькому районі в селі Модричі, в Моршині та Золочівському ставу. На цих водоймах не розчищена територія, не навезений пісок та немає благоустрою, зокрема відсутні вбиральні" – зазначив Ростислав Волошин.

Крім цього у всіх водоймах проводили обстеження води, у трьох з них вона не відповідає нормативно-правовим документам. Зокрема у селі Модричі, в Моршині та зоні рекреації Стрийської міської ради.

"Зараз у цих ставках людям заборонили купатися та проводять необхідні заходи для того щоб привести показники води до відповідних нормативів і зобов'язано повторно дослідити воду у лабораторному центрі" – додав Ростислав Волошин.

Т.в.о. голови Львівської ОДА Ростислав Замлинський заявив, що власники приватних пляжів несуть відповідальність  за своїх відвідувачів, а на усіх "диких" пляжах повинні бути відповідні знаки, які забороняють купатися на цих територіях.

"Я прошу, щоб до усіх власників приватних водних об'єктів вживалися заходи, які передбачені законодавством, тому що якщо хтось не може забезпечити безпеку на водоймі то це кримінал" – наголосив Ростислав Замлинський.

Зазначимо, станом на сьогодні від початку 2019 року вже втопилися 31 людина, з них 5 дітей.

"На водних об'єктах, де знаходяться рятувальні пости і є організація відпочинку людей на водних об'єктах утоплеників немає. Всі проблемні питання виникають на диких пляжах" – заявив начальник Центральної рятувально-водолазної служби Львівської області Роман Фіци. 

Також у Львівській ОДА наголосили, що незабаром, українці святкуватимуть свято Івана Купала, тому в області буде підвищена безпека біля водойм.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.