Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

Сихів

Вівторок, 2 липня 2019, 15:30

У будинках Сихова проведуть енергоефективні заходи

Сихів

У проекті розроблять модель енергоефективного постачання та споживання теплоенергії для одного з мікрорайонів Сихова.

Львівська міська рада за підтримки Німецького товариства міжнародного співробітництва (GIS) реалізовує пілотний проект з підвищення енергоефективності багатоквартирних будинків Сихівського району, який триватиме 4,5 роки. За цей час за 5 млн. євро на Сихові планують провести низку ініціатив.

"На даний момент ціль цього проекту обрати 10-15 будинків, де створені ОСББ, для того щоб започаткувати в цих будинках проект енергоефективності. Міжнародне товариство GIZ проведе аналітику будинків,  енергоменеджмент, зробить проект утеплення" – зазначила заступниця міського голови Львова з питань житлово- комунального господарства Ірина Маруняк.

За її словами восени запрацює Фонд енергоефективності, тоді визначать, яка буде ділова участь у співфінансуванні проекту.

Відповідно до потреб у енергомодернізації розроблено два пакети заходів. Кожен з яких включає обов’язкові та додаткові заходи, які повинні реалізувати ОСББ для отримання часткової компенсації витрат.

"Участь у проекті дозволить мешканцям зекономити від 20% до 70% витрат на комунальних послугах, покращити технічний стан будівель, поліпшити їх зовнішній вигляд, підняти вартість житла та підвищити комфорт проживання" - відзначила голова Сихівської районної адміністрації Галина Гладяк.

Остаточне рішення про вибір заходів до проекту самостійно обиратимуть ОСББ з урахуванням їх економічної та технічної доцільності.

"Завдяки інвестиціям у запропоновані заходи ОСББ зможуть скоротити своє споживання, а також знизити платежі за комунальні послуги. Мешканці Сихівського району зможуть зменшити енерговитрати Львова та покращити імідж Львова, зробивши його прикладом для інших міст" – додає керівниця проекту "Енергоефективний район Львова" Ева-Марія Гайгер.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.