Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

виборча дільниця

Четвер, 4 липня 2019, 15:14

ЦВК пускатиме на вибори з розбіжностями у паспортах

виборча дільниця

ЦВК розробила важливе роз'яснення щодо видачі бюлетенів.

Про це йдеться на сайті прес-служби Львівської ОДА.

Як зазначається у роз'ясненні, паспорт громадянина України (у вигляді паспортної книжечки або у вигляді картки) є підставою для отримання виборчого бюлетеня. А підставою для голосування на виборах є  включення виборця  до списку виборців на виборчій дільниці.

Важливою деталлю є те, що будь-які розбіжності у виборчій адресі виборця в списку виборців та паспорті громадянина України щодо назви населеного пункту, вулиці (проспекту, бульвару, площі, провулка, кварталу тощо) або номера будинку не є підставою для відмови видачі бюлетеня і заборони голосування.

"Відмова виборцю, включеному до списку виборців на виборчій дільниці, в реалізації його права голосу на виборах пов'язаних із перейменуванням населеного пункту, вулиці (проспекту, бульвару, площі, провулка, кварталу тощо), зміною нумерації будинку, або з підстав відсутності відомостей щодо реєстрації місця проживання в паспорті громадянина України у вигляді картки не допускається" – повідомила начальник відділу адміністрування Державного реєстру виборців апарату Львівської ОДА Зоряна Павлів.

Крім цього, як зазначається у роз'ясненні, до повноважень дільничної виборчої комісії вказаним вище законом не віднеситься здійснення контролю за дотриманням порядку оформлення паспорта громадянина України. 

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.