Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

Варшава

ostarbeiter.vn.ua

П'ятниця, 5 липня 2019, 10:25

Польща розшукує свідків "геноциду з боку ОУН-УПА"

Варшава

Інститут нацпам'яті Польщі шукає свідків "геноциду з боку ОУН-УПА" скоєного в період 1939-1945 рр.

"Комісія з розслідування злочинів проти польського народу (КРЗпПН) Відділення у Любліні веде розслідування у справі "злочинів геноциду, скоюваних на території Волинського воєводства в період 1939-1945 рр. членами ОУН-УПА та іншими особами-співучасниками" – йдеться у повідомленні.

Як зазначає комісія, йдеться про вбивства кількадесятьох тисяч чоловіків, жінок і дітей польської національності, фізичне, психічне знущання над поляками, знищення чи викрадення їхнього майна.

Також застосування інших репресій та нелюдських вчинків задля створення умов життя, що несло загрозу їх біологічного винищення, або змушувало залишати свої оселі й тікати з території Волинського воєводства, а також інших форм порушення прав людини.

"Ми звертаємося до потерпілих осіб, членів їхніх родин, свідків та усіх тих, хто володіє інформацією на тему злочинів, в тому числі до тих, хто має фотографії закатованих, списки жертв або іншу документацію, що може бути придатною у розслідуванні, із закликом налагодити контакт з вказаною Комісією" - повідомили в посольстві.

Нагадаємо, у липні 2016 року сейм Польщі ухвалив резолюцію про геноцид поляків на Волині. Відтак 11 липня в Польщі визнали Національним днем пам'яті жертв геноциду, вчиненого проти громадян II Речі Посполитої в період Другої світової війни.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.