Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

вулиця Шевченка

Google maps

П'ятниця, 5 липня 2019, 13:35

У Львові кардинально змінять вулицю Шевченка

вулиця Шевченка

Вздовж усієї вулиці замість бруківки зроблять асфальтне покриття, змінять кількість смуг та облаштують "розумні" світлофори.

Сьогодні, 5 липня, виконавчий комітет Львівської міської ради затвердив ескізний проект реконструкції вулиці Т. Шевченка (від вул. Хорватської до вул. Залізничної).

"Львівавтодор" доопрацював розроблений ще у 2013 році детальний план реконструкції вул. Шевченка у Львові. Комунальники планують облаштувати спільні трамвайно-автобусні зупинки з висотою платформи не більше 250 мм та електронними табло для інформування про прогнозований час прибуття транспорту.

На всій ділянці вулиці дозволять двосторонній рух приватних авто, однак змінять кількість смуг. Зокрема від вул. Хорватської до вул. Ярослава Мудрого – 1 х 1, від вул. Ярослава Мудрого до вул. Єрошенка – 2 х 1 з виділеною смугою для громадського транспорту в напрямку центру; від вул. Єрошенка до вул. Залізничної – 2 х 2 з виділеною смугою для громадського транспорту в обох напрямках.

Згідно з проектом з Вулиці Шевченка дозволять повертати на ліво на вулицю Єрошенка, на якій буде дві смуги для руху, а також поворот з Шевченка на Пстрака.

Крім цього тут планують втановити світлофори з адаптивним режимом регулювання, які надаватимуть пріоритет для трамваїв та матимуть оглядові відеокамерами, які будуть підключені до центру керування рухом.

У міськраді планують вздовж усієї вулиці замінити бруківку на асфальтне покриття та між деревами облаштувати місця для паралельного паркування автомобілів. також повністю замінять усі дерева та облаштують вуличних меблі вздовж шляхів руху пішоходів.

"Така реконструкція відкриває можливість об’їзду центру при русі з Левандівки, та спрощує об’їзд центру через вулицю Єрошенка, що є фактично виконанням рішень Генерального плану" – заявив директор департаменту житлового господарства та інфраструктури Львівської міськради Андрій Білий.

За його словами, цей проект забезпечить пріоритет та відсутність корків для громадського транспорту в напрямку від Рясне до центру, а також усуне затримку трамвая при русі в напрямку від центру автомобілями, що чекають на поворот на Левандівську.

Нагдаємо, у січні цього року на перетині вулциць Шевченка-Левандівська планували облаштувати квазі-кільце.

Додамо, цьогоріч на будівництво нового моста на вул. Шевченка – Ковча Львівська міськрада витратить 14 млн грн.

Також з 23 січня у Львові почав курсувати новий маршрут із Рясного до приміського вокзалу.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.