Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Економіка

Укрнафта

korrespondent.net

Понеділок, 8 липня 2019, 12:40

На Львівщині "Укрнафта" бурить нову свердловину

Укрнафта

24 червня ПАТ "Укрнафта" розпочало буріння нової свердловини на Верхньомасловецькому родовищі у Львівській області.

Про це повідомляє прес-служба Укрнафти.

Проектна глибина майбутньої похило-скерованої свердловини №102 становить близько 1 500 м з відходом від вертикалі 185 м, а її початкова продуктивність має сягнути 27 т нафти на день. Очікується, що свердловина №102 відкриє доступ до нафтових покладів нижньоменілітових відкладів.

Станом на 4 липня вже пробурили 318 м. Завершення буріння свердловини запланували на середину серпня.

Буріння свердловини "Укрнафта" проводить силами фахівців підрозділу "Укрнафта Буріння" із залученням компаній-підрядників, використовуючи власну бурову установку "Уралмаш-3Д". 

"Для значного нарощення видобутку нам потрібно бурити щонайменше 10 нафтових та газових свердловин на рік, інвестуючи близько 800-900 млн грн на рік. Однак, поки що ми продовжуємо працювати на існуючому фонді свердловин з мінімальними інвестиціями" – заявив заступник голови правління, виконавчий віце-президент з видобутку і переробки "Укрнафти" Маврікій Калугін.

Загалом фінансовий план "Укрнафти" на 2019 рік передбачає буріння трьох нових свердловин при загальній інвестиційній програмі в 2,9 млрд грн. Однак реалізація останньої залежить від вирішення проблеми історичної податкової заборгованості, а також від стабільної реалізації нафти та конденсату компанії на державних аукціонах.

Нагадаємо, 26 вересня 2017 року Державна служба геології та надр України надалаПАТ "Укрнафта" 9 спецдозволів на надрокористування, які були продовжені на 20 років. 23 жовтня "Укрнафта" отримала землю на площею 15 га в селі Уличне Дрогобицького району.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.