Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

Андрій Болюбаш

Понеділок, 8 липня 2019, 13:38

Львівські активісти хочуть допитати нового керівника СБУ в області

Андрій Болюбаш

Голова Громадської ради при Львівській ОДА вимагає зустрічі із новопризначеним керівником СБУ у Львівській обалсті.

Сьогодні, 8 липня, під час апаратної наради голова Громадської ради при Львівській ОДА Андрій Болюбаш запропонував організувати зустріч нового керівника СБУ у Львівській області з громадськістю.

"Ми не розуміємо, чому інші призначення в області відбуваються в обхід громадських обговорень, тому що в нас призначили керівника СБУ у Львівській області навіть не пройшовши громадське обговорення" – заявив Андрій Болюбаш.

За його словами, представники громадськості мають чотири запитання до нового керівника СБУ, зокрема про проросійський реванш, зупинення контрабанди, стоп корупції та налагодженні діалогу.

"Я готовий до конструктивного діалогу, якщо є питання, які стосуються діяльності СБУ України я готовий надати на них відьповіді. Нагадую, що Служба безпеки України це орган спеціального призначення, і спільно з МВС ми реагуємо любі явища, які відбуваються і готові прийняти і розглянути усі заяви, які ви сьогодні дали" – зазначив новий очільник СБУ у Львівській обалсті Олександр Бондарук.

Голова Львівської ОДА нагадав, що згідно закону є призначення людей, які відбуваються загалом без будь-яких громадських обговорень, але розуміючи реальність сьогодення підьтримав таку ініціативу Громадської ради. Маркіян Мальський пообіцяв провести зустріч нового керівника СБУ з громадою, однак без присутності журналістів.

"Ми з керівником СБУ ще порадимося щодо присутності преси на цій зустрічі, тому що, якщо будуть додактові питання, які є секретні, то я б хотів уникати, бо і так достатньо інформаційних витоків, а ворог і так забагато чує та знає про державу" – заявив Маркіян Мальський.

Крім цього, Маркіян Мальський зазначив, що завтра відвідає громадські обговорення, на яких будуть члени Громадської ради при Львівській ОДА та депутати Львівської обласної ради.

Нагадаємо, 1 липня Володимир Зеленський призначив Олександра Бондарука начальником Управління Служби безпеки України у Львівській області.

Додамо, 6 липня у Львові офіційно представили нового очільника СБУ.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.