Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

Прокуратура Львівської області

Вівторок, 9 липня 2019, 11:51

В Стрию затримали двох чиновниць, причетних до корупції

Прокуратура Львівської області

2 держслужбовиць Стрийської РДА визнали винними у вчиненні правопорушень, пов'язаних з корупцією.

Про це повідомляє прес-служба прокуратури Львівської області.

Прокуратура Львівській області склала протоколи стосовно 2 держслужбовиць – начальниці та спеціалістки відділів Стрийської районної державної адміністрації Львівської області.

Так, начальниця відділу персоніфікованого обліку управління соціального захисту населення Стрийської РДА не дотрималась встановлених законодавством термінів та несвоєчасно повідомила НАЗК про суттєві зміни у майновому стані – отриманий у спадщину житловий будинок загальною площею 102,1 кв. м, вартістю майже 276 тис. грн.

Таким чином керівниця вчинила адміністративне правопорушення, пов'язане з корупцією, відповідальність за яке передбачена частиною 2 статті 172-6 КУпАП.

Постанова Стрийського міськрайонного суду Львівської області за 3 травня визнала жінку винною та наклала стягнення у вигляді штрафу.

Окрім цього, постанова цього ж суду, 8 травня винесла вирок і спеціалісту відділу архітектури, містобудування та інфраструктурних проектів Стрийської РДА.

Держслужбовиця теж порушила вимоги Закону України "Про запобігання корупції" та не повідомила Національне агентство з питань запобігання корупції про суттєві зміни у майновому стані, зокрема, про отримання у подарунок квартири, вартістю понад 486 тис. грн.

За результатом судового розгляду, вказану особу визнали винною та теж оштрафовали.

На даний час судові рішення набрали законної сили.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.