Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

пункт пропуску

Вівторок, 9 липня 2019, 17:31

Львівська митниця поставить на кордоні 3 сканери для вантажівок

пункт пропуску

На Львівській митниці завершили монтаж трьох скануючих систем для вантажних автомобілів на пунктах пропуску.

Про це на Фейсбук повідомив начальник Львівської митниці ДФС Левко Прокіпчук.

На Львівській митниці завершили монтаж трьох скануючих систем для вантажних автомобілів на пунктах пропуску у Раві-Руській, Краківці та Мостиськах.

За словами Прокіпчука, у перших 2 пунктах пропуску після отримання всіх дозвільних документів можна буде відразу ж використовувати сканери у роботі. Щодо скануючої системи в Мостиськах, то до неї необхідно побудувати під'їзду дорогу.

"Мабуть багато хто знає, що Польща надала Україні кредит на розбудову та облаштування пунктів пропуску, в тому числі для Львівщини передбачили кошти в сумі 25,00 млн євро, з них на повну реконструкцію міжнародного автомобільного пункту пропуску "Шегині" – майже 16 млн євро", – сказав він.

У березні минулого року Державна фіскальна служба України на основі проведених тендерних процедур уклала договори з відповідним польським підрядником.

Розроблена схема генплану передбачає проведення повної реконструкції всіх будівель та споруд пункту пропуску, всієї інфраструктури, розділення пасажирської та вантажної дільниці митного поста, влаштування контрольних павільйонів, електронних автомобільних ваг, інженерних мереж та комунікацій, обладнання, благоустрою територій, облаштування смуг руху та стоянок автотранспортних засобів, а також вирішується питання перехрещення в пункті пропуску транспортних потоків. 

Зважаючи на заплановану реконструкцію пункту пропуску Шегині, спочатку для Львівської митниці ДФС передбачили влаштування 2 скануючих систем (Краковець та Рава-Руська). Проте, згодом, в квітні 2018 року, пріоритети змінили і прийняли рішення про будівництво сканера ще й в Шегинях.

"Оскільки схема генплану реконструкції передбачає влаштування крайніх правих 4 полос в напрямку в'їзду до України для руху вантажних транспортних засобів, то й місце для будівництва сканеру обирали з врахуванням запланованої реконструкції. 

Однак, початок робіт за рахунок польського кредиту вже відкладають більше, ніж на рік, через бюрократичні процедури в державних органах РП. Як наслідок, скануючу систему вже змонтували, а реконструкція ще не почалась", – пояснив начальник митниці.

Також він додав, що 5 липня цього року для будівництва під’їзної дороги до сканера необхідні кошти таки виділили.

Нагадаємо, 7 червня гірники "Львіввугілля" відмовилися спускатися у шахти через заборгованість із зарплати, а також планували перекрити кордон з Польщею.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.