Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

хабар

lv.npu.gov.ua

Четвер, 11 липня 2019, 11:32

Заступника начальника Держгеокадастру Львівщини спіймали на хабарі майже мільйон гривень

хабар

Посадовець пообіцяв громадянину вирішити на його користь земельне питання лише у разі надання йому 65 тисяч доларів США.

Про це повідомила прес–служба Головного управління Національної поліції у Львівській області.

Працівники Управління захисту економіки у Львівській області Нацполіції, слідчого управління поліції Львівщини, за процесуального керівництва військової прокуратури Львівського гарнізону Західного регіону України, припинили корупційну схему видачі земельних ділянок, організовану одним із заступників начальника Головного управління Держгеокадастру у Львівській області.

Встановлено, що посадовець пообіцяв громадянину вирішити на його користь земельне питання лише у разі надання йому 65 тисяч доларів США неправомірної вигоди. За визначену суму чоловік мав безперешкодно отримати у власність земельну ділянку поблизу природного парку.

Одного з заступників начальника ГУ Держгеокадастру у Львівській області  затримали 31 січня під час одержання ним першої частини неправомірної вигоди. В автомобілі правопорушника правоохоронці виявили та вилучили 32,5 тисяч доларів США (що згідно офіційного курсу НБУ становило 901,8 тис.грн.). Затримали посадовця неподалік адмінбудівлі обласного управління Держгеокадастру.

Суд обрав йому міру запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою. У якості альтернативи запропоновали заставу у розмірі 458 000 гривень, яку сплатили.

Обвинувальний акт скеровано на розгляд суду.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.