Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

Львівська поліція

Понеділок, 15 липня 2019, 11:57

Нацполіція Львівщини працює в посиленому режимі

Львівська поліція

Для забезпечення правопорядку під час парламентських виборів залучать більше 5 тисяч правоохоронців.

Про це повідомила прес-служба Головного управління Національної поліції у Львівській області.

Сьогодні правоохоронців Львівщини перевели на посилений варіант несення служби для гарантування вільного волевиявлення громадян під час позачергових виборів до Верховної Ради України, а також для недопущення порушень публічного порядку та виборчого законодавства. Поліцейські працюватимуть в посиленому режимі до завершення виборчої кампанії – йдеться у повідомленні.

Забезпечувати правопорядок під час виборів будуть працівники підрозділів Головного управління Національної поліції у Львівській області, поліцейські Управління патрульної поліції Львівщини, військовослужбовці Національної гвардії України, а також офіцери та курсанти Львівського державного університету внутрішніх справ.

У посиленому режимі працює ситуаційний центр, працівники якого забезпечують моніторинг та управління нарядами поліції на місцях. Для належного реагування на повідомлення про скоєння порушень публічного порядку чи виборчого законодавства створять додаткові слідчо-оперативні групи. Також сформують додаткові наряди вибухотехніків та кінологів для реагування на повідомлення про виявлення небезпечних чи підозрілих предметів.

Під час виборів правоохоронці цілодобово охоронятимуть 12 окружних виборчих комісій на Львівщині, усі дільничні виборчі комісії, виборчу документацію, слідкуватимуть за дотриманням публічного порядку поблизу кожної дільниці, а також виконуватимуть усі функції, передбачені чинним законодавством.

Поліцейські закликають мешканців не порушувати виборче законодавство чи публічний порядок, бути взаємоввічливими та толерантними під час волевиявлення, а також звертатися на оперативну лінію 102 у разі, якщо ви стали очевидцем скоєння правопорушення.

Нагадаємо, 21 травня Президент України Володимир Зеленський призначив дострокові парламентські вибори на 21 липня.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.