Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

Дрогобич

Середа, 17 липня 2019, 16:00

На Львівщині директор комунального підприємства закупляв пальне за завищеними цінами

Дрогобич

Чиновник завдав підприємству матеріальні збитки на понад 400 000 гривень.    

Про це повідомляє прес-служба Головного управління Національної поліції у Львівській області.

Дрогобицькі правоохоронці викрили директора комунального підприємства, який безпідставно збільшив видатки на закупівлю пального.

Зокрема, впродовж січня 2017 року через систему публічних закупівель ProZorrо комунальне підприємство провело процедуру відкритих торгів із закупівлі нафтопродуктів. За їх результатами з фірмою-переможцем уклали договір про поставку паливно-мастильних матеріалів вартістю понад 15 мільйонів гривень.

Згодом посадовець, порушуючи вимоги закону, уклав з цим же підприємством додаткові угоди, в яких безпідставно завищив ціну за літр пального – без обґрунтованого, документально підтвердженого коливання ціни на ринку. Внаслідок таких дій підприємство зазнало шкоди на 434 000 гривень.

 Обвинувальний акт скеровали на розгляд суду, а зловмисника визнанали винним у службовій недбалості.

Його засудили до позбавлення волі терміном на 3 роки (з випробувальним терміном 2 роки) із позбавленням права обіймати посади та займатися діяльністю, пов’язаною із виконанням адміністративно-господарських та організаційно-розпорядчих функцій строком на 2 роки. Крім того його аштрафували на 250 неоподаткованих мінімумів доходів громадян (4 250 гривень).

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.