Зміст статті

18 липня 2019Дмитро Гончар

Коли результат не головне

Репортаж про те як ФК Львів U-19 мінімально поступився одноліткам із Волині у товариському спарингу.

Команда ФК Львів віком до 19 років активно готується до старту сезону 2019/20.

Двері відчинились. Виходжу із тролейбуса. Ще трішки і опинюся на стадіоні "Сокіл", який розташувався неподалік львівського летовища. Крики дітлахів, які тренуються у своїй віковій категорії неподалік основного ігрового поля, дещо приглушують звуки двигунів літаків, які час від часу, лунають у небі над львівським стадіончиком. 

Крокую далі. Помічаю приховану за гіллям дерева табличку, де, окрім надпису більшими літерами "Стадіон Сокіл", лаконічно повідомляється, що тут дитячо-юнацька школа футбольного клубу Львів.

Завертаю у відчинену браму. До старту поєдинку між ФК Львів U-19 і Волинню U-19 залишаються лічені хвилини. Глядачі повільно збираються на занедбаних трибунах "Сокола". Найспритніші займають місця якомога вище і якомога ближче до середини поля. Трибуни, за винятком декількох рядів пластикових сидінь, перебувають у скрутному становищі. Однак глядачів, які прийшли споглянути футбольне видовище це ні в якому разі не відштовхує. Так, хтось вмощується на дерев’яних лавках чи їхніх залишках або взагалі на металевих конструкціях від останніх, а хтось вирішує споглядати за грою стоячи.

Якщо над трибунами реноваційні роботи попереду, то газон основного ігрового поля "Сокола" зазнав приємних змін. І, схоже, що поле із штучним покриттям (розташовується поруч), яке протягом минулого сезону було основним для молодіжних команд ФК Львова, вже незабаром має усі шанси поступитись своїм першим номером.

Лунає свисток арбітра. М’яч розводять у центрі поля. Табло, на жаль, так і не зажевріло ні назвами клубів, ні хоча б нуликами. Все по олдскулу.

Поєдинок, як і прогнозувалось, розпочався із непоступливої боротьби у центрі поля. Лише після того, як команди дещо розпробували одна одну, почали з’являтися гольові моменти.

Так, на чотирнадцятій хвилині матчу львів’яни не реалізували вихід віч-на-віч – надійно зіграв кіпер, а на добиванні "леви" були не влучними. Гості відповіли чудовим сольним проходом десятого номера, однак із прострілом у штрафну в нього не склалося. Далі "синьо-золоті" знову могли відкривати рахунок у зустрічі, проте занадто довго вовтузились із прийомом рішення у карному майданчику Волині – лучани винесли круглого.

А от зміни у складах обох колективів і невеличка пауза посеред першої сорокап’ятихвилинки призвела до того, що господарі поля на мить повели у рахунку.  Чому на мить? Все просто, а саме після взяття воріт на горизонті замайорів прапорець лайнсмена, який зафіксував офсайд у нападника ФК Львова – рахунок залишився нічийним.

У другій половині протистояння, хоча повноцінної перерви як такої у цьому матчі не було, ініціативою заволоділи представники Луцька. Спочатку "волиняни" перевірили пильність голкіпера ФК Львова ударом із дальної відстані  – потужно, але неточно. Згодом "хрестоносці" змусили понервувати прихильників галицької команди пострілом із ближньої відстані, однак спроба лучан теж виявивилась невдалою. Запахло смаженим. І найстрашніші побоювання львів’ян справдились у наступній атаці – Волинь цілком логічно і справедливо повела у рахунку.

Львів’яни спробували швидко відігратись, але удар головою після розіграшу кутового став легкою здобиччю для воротаря гостей. Своєю чергою, лучани теж вирішили не засиджуватись в обороні. Щоправда, удар гравця "волинян" із меж штрафної викликав хіба розчарування тренерського штабу гостей  – значно вище. Хоча для американського футболу такий постріл став б зразковим…

Під завершення поєдинку свої корективи внесла погода  –  стало відчутно прохолодно, однак це не стосувалось подій на футбольному полі. Львів’яни і лучани продовжували грати на зустрічних курсах. Перші продовжували тиснути на ворота "хрестоносців", проте у більшості випадків справа до ударів або не доходила, або кіпер Волині був на висоті. Також не можемо не відзначити сейв воротаря ФК Львова, коли останній відбив кінчиками пальців удар лучанина із вбивчої позиції. Більше того, "волиняни" мали ще один чудовий шанс, аби подвоїти свою перевагу, але удар на виконання із метрів тринадцяти-п’ятнадцяти пройшов в метрі від стійки.

Таким чином, Волинь U-19 завдала мінімальної поразки ФК Львову U-19 – 1:0.

Щоправда, тренерський штаб "синьо-золотих левів" наголошує, що головне завдання цих зборів – це визначитися,  хто з сорока футболістів залишиться в команді і готуватиметься до офіційних ігор прийдешнього сезону. Зокрема тренер ФК Львова U-19 Олег Яремчук розповів, що у пріоритеті селективного відбору вихованці власної футбольної академії.

Перший тренувальний збір ФК Львова U-19 триватиме до 21 липня, а другий збір команди розпочнеться 23 липня і проходитиме протягом десяти днів у Брюховичах.

Автор: Дмитро Гончар

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.