Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

вулиця Жасминова

google.maps

Четвер, 18 липня 2019, 14:55

Території двох львівських заводів на вулиці Зеленій планують повністю забудувати

вулиця Жасминова

Дослідний завод на вул. Жасминовій реконструюють під спортивний комплекс з басейном, а на території "ЕКТІавтопрому» зведуть житловий квартал.

У Львівській міській раді оприлюднили детальний план території обмеженої вулицями Зеленою, Півколо та Жасминовою у місті Львові.

За даними ДПТ, квартал є елементом мікрорайону на якому передбачається комплексна реконструкція частини колишньої промтериторії в житловий мікрорайон. З півночної сторони територія обмежена парком "Погулянка".

На проектованій території розсташований колишній завод "ЕКТІавтопром" та приміщення ВАТ "Львівського експериментального заводу", які планують реконструювати та переоблаштувати під житлову забудову. Зокрема у детальному плані зазначено, що споруди колишнього "ЕКТІавтопром" знаходяться в аварійному стані і підлягають знесенню, а на їхньому місці збудують 12-поверховий житловий комплекс з дитячим садочком на 100 місць, офісами та підземним паркінгом.

Також виробничий цех "Львівського експериментального заводу", який виготовляє технічне обладнання, планують реконструювати під спортивно-відпочинковий комплекс із спортивними залами, басейнами, кінотеатром, ресторанами та магазинами.

Зазначено, що на території детального плану уже ведеться будівницвто житлових комплексів "Z-119", "Погулянка", ТзОВ "Аркада". На даний час ЖК "Z119" вже збудовано, а із ЖК "Погулянка" збудовано чотири 10-поверхових секції і ведеться будівництво ще трьох 10-поверхових секцій та трьох 12-поверхових. Крім цього, у ЖК ТзОВ "Аркада" збудували сім 9-поверхових секцій та будують ще чотири 9-поверхових будинків.

В межах цих житлових кварталів планують збудувати ще один дитячий садок на 57 місць.

На території ДПТ розташований існуючий багатоповерховий паркінг на 199
місць та запроектовано ще один багаторівневий паркінг на 99 місць. В існуючій багатоповерховій забудові розміщений підземний паркінг на 89 місць. А також запроектовано влаштування 4 підземних паркінги на території ЖК ТзОВ "Аркада" на 50 місць, ЖК "Погулянка" – 78 місць та проектованої житлово-офісної забудови 256 місць.

Детальний план хочуть реалізувати протягом 10 років, однак перший етап планують виконати протягом 3-7 років. Спочатку будуватимуть садочки та паркінги у збудованих житлових будинках, а згодом проводитимуть реконструкцію колишніх заводів та будівництво нових житлових кварталів.

Передбачається також реконструкція вул. Жасминової та вул. Півколо, будівництво внутрішньоквартальних проїздів з організацією пішохідно-велосипедного руху вздовж вулиці.

Громадські слухання щодо ДПТ відбудуться о 18:00 год 17 липня у приміщенні ЛКП «Культурно-освітній центр ім. О. Довженка», за адресою, проспект Червоної Калини, 81. Також до 5 серпня мешканці можуть подавати свої письмові пропозиції та зауваження до ДПТ через ЦНАП.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.