Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

ІТП

adm.lviv.ua

П'ятниця, 19 липня 2019, 10:56

На Сихові встановлять ІТП для регулювання теплопостачання в будинках

ІТП

"Львівтеплоенерго" встановить 409 індивідуальних теплових пунктів у Сихівському районі міста, що дозволить мешканцям не залежати від опалювального сезону.

Про це повідомляє прес-служба Львівської міської ради.

У Сихівському районі Львова уже розпочали монтувати перші індивідуально теплові пункти. Загалом їх має бути 409. Проект реалізовують за кошти Європейського банку реконструкції та розвитку. 

За словами в.о. директора департаменту житлового господарства та інфраструктури Львівської міськради Олександра Одинця, встановлення ІТП у будинках дає можливість мешканцям регулювати температуру подачі теплоносія, та отримувати тепло коли вони забажають, не залежно від опалювального сезону. Відповідно у цих будинках припинилися б скарги на перегріви, адже мешканці самі визначатимуть, яка температура теплоносія їм комфортна. З цього випливає і друга перевага – економія.

Почерговість і можливість встановлення ІТП сформувалася залежно від того, як швидко будинок підготував необхідну документацію.

"Ми вже розпочали встановлення ІТП в будинках Сихова. Першим об’єктом став будинок за адресою вул. Хоткевича, 18. Загалом у нашому районі заплановано встановити 409 ІТП. Йдеться про весь житловий масив Сихів, що включає житлові будинки, школи, садочки, тобто усі об’єкти, які мають споживання теплової енергії від ЦТП.

Перша черга передбачає встановлення 165 ІТП. До початку жовтня плануємо встановити 75, і далі, до кінця року, роботи з монтажу ІТП продовжуватимуться", – розповіла голова Сихівської районної адміністрації Галина Гладяк.

Крім цього, є плани із встановлення ІТП у інших районах міста.

Нагадаємо, у 2013 році ЛМКП "Львівтеплоенерго", ЄБРР та Львівська міська рада підписали кредитний договір для реалізації проектів модернізації інфраструктури теплопостачання у м. Львові.

Сума кредиту від ЄБРР – 20 млн євро. Грант Східноєвропейського партнерства з енергоефективності та екології у розмірі – 10 млн євро. 

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.