Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

поліція

Понеділок, 22 липня 2019, 11:40

На Львівщині поліція отримала 96 заяв про порушення виборчого законодавства

поліція

За результатами перевірок відкрили 2 кримінальні провадження та склали 14 протоколів про адміністративні порушення.

Про це повідомила прес-служба Головного управління Національної поліції у Львівській області.

Станом на 9:00 год 22 липня до поліції надійшло 96 повідомлень про можливі порушення виборчого законодавства.

Звернення надходили у Городоцькому, Пустомитівському, Стрийському, Сколівському, Самбірському, Старосамбірському, Турківському, Яворівському, Сокальському, Жовківському, Бродівському, Буському, Дрогобицькому, Радехівському, Перемишлянському, Миколаївському та Жидачівському районах області, а також у Залізничному, Шевченківському, Личаківському, Галицькому, Франківському та Сихівському районах Львова.

Усю інформацію внесли до Журналу єдиного обліку, за кожним повідомленням провели перевірки.

На виборчих дільницях у Перемишлянському районі на Львівщині та у Шевченківському районі Львова члени виборчих комісій підписали незаповнені бланки протоколів. За цими фактами правоохоронці відкрили кримінальні провадження. Правопорушникам загрожує позбавлення волі на строк від 7 до 10 років без права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю на строк від 2 до 3 років.

Також поліція склала 6 протоколів про адміністративні правопорушення за агітацію в день проведення референдуму, завідомо неправдивий виклик спеціальних служб, розпивання пива, алкогольних, слабоалкогольних напоїв у заборонених законом місцях, появу у громадських місцях у п’яному вигляді, дрібне хуліганство та за інші порушення.

Поліцейські працюють у посиленому режимі, забезпечують охорону окружних та дільничних виборчих комісій до завершення підрахунку голосів, а також збереження та перевезення виборчих бюлетенів та протоколів до окружних виборчих комісій.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.