Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

Святослав Вакарчук

Понеділок, 22 липня 2019, 16:23

Вакарчук звинувачує Дубневича у фальсифікації екзит-полу святої Фами

Святослав Вакарчук

Святослав Вакарчука заявив, що у 118 окрузі Львова Богдан Дубневич незаконно випереджає кандидатку від Голосу Галину Васильченко.  

Про це під час брифінгу сказав лідер партії "Голос" Святослав Вакарчук. 

Він заявив, що на виборчому окрузі №118 у Львові, де балотується кандитат від його партії Галина Васильченко, відбувається крадіжка результатів.

"Вчора за результатами екзит-полу кандидат від партії "Голос" Галина Васильченко перемогла Богдана Дубневича з розривом 13,4%, проте сайт ЦВК показує, що наразі перемагає Дубневич. Екзит-пол проводила соціологічна агенція "Фама" – це перевірені люди, які на Західній Україні завжди це роблять" – заявив лідер партії "Голос" Святослав Вакарчук. 

За його словами виборчі комісії на деяких ДВК свідомо затягували процес складення протоколів про підрахунок голосів виборців. Унаслідок цього, протоколи з цих ДВК не доставляються в Окружну виборчу комісію.

"З тих дільниць, де він мав більше голосів, дані вводилися в сервер ЦВК, а з тих, де перемагала Васильченко не надходять дані, а тільки надходять, то відправляються на допрацювання чи уточнення результатів" – додав Святослав Вакарчук.

Лідер партії "Голос" звернувся до Міністра внутрішніх справ та Національної поліціх вжити усіх можливих заходів для забезпечення встановлення чесного результату виборів в окрузі № 118.

"Ситуація є вкрай загрозливою. Ми вважаємо, що вже здійснюється сценарій викрадення перемоги у кандидата Політичної Партії "Голос" у виборчому окрузі № 118. Маємо в всі підстави сумніватися у можливості встановлення чесних результатів" – зазначив Святослав Вакарчук.

Також він звернувся до Президента України Володимира Зеленського з проханням невідкладно втрутитися та вжити заходів для недопущення фальсифікації волевиявлення громадян на окрузі № 118.

Нагдаємо, за попередніми даними ЦВК по мажоритарному списку на першому місці у 118 окрузі Львова лідирує самовисуванець Богдан Дубневич, за якого проголосували 35,04% (20 134 осіб), на другому місці представник партії "Голос" Галина Васильченко, яку підтримали 29,61% (17 015 осіб) львів'ян, ще 11,70% (6 728 осіб) виборців проголосували за кандидата від партії "Слуга народу" Артема Федецького.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.