Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

АЗС

Вівторок, 23 липня 2019, 14:21

У Львівській області зафіксували майже 200 нелегальних АЗС

АЗС

Голова Львівської ОДА Маркіян Мальський закликає збільшувати штрафи та відповідальність за нелегальні автозаправки в області.

Про це сьогодні, 23 липня, під час апаратної наради повідомив заступник директора департаменту паливно-енергетичного комплексу та енергозбереження Львівської ОДА Михайло Грет.

За його словами у Львівській області 187 АЗС займаються реалізацією пального та працюють без дозвільної документації.

"Згідно з системою електронного адміністрування реалізації пального діють штрафні санкції, а саме за виробництво пального без наявності ліцензій штраф становить 1 мільйон гривень, за оптому торгівлю пальним та його зберігання – 500 тисяч гривень і відповідно за роздрібну торгівлю без ліцензії – 250 тисяч гривень" – зазначив Михайло Грет.

Він розповів, що за результатами засідання тимчасової комісії розробили доручення щодо створення онлайн-платформи нелегальних АЗС на Львівщині, для того, щоб мати змогу перевіряти ліцензнії автозаправок та визначати статус земельної ділянки і її власника.

Як зазначив начальник Головного управління ДФС у Львівській області Ігор Кондро, станом на сьогодні проведено огляд 54 автозаправних станцій, з них 24 у Львові, решта у Миколаївському, Мостиському, Сокальському, Пустомитівському та Яворівському районах.

"За результатами впродовж 2019 року задокументовано 31 факт незаконної реалізації палива і відповідно по даних випадках складено протоколи про адміністративні правопорушення. Пальне на загальну суму 18 мільйонів гривень або 642 тони" – заявив Ігор Кондро.

Станом на 1 липня 2019 року з 31 протоколу суд виніс рішення про накладання штрафу у розмірі 17 тисяч гривень без конфіскації палива та автозапровного комплексу лише на 2 незаконні АЗС в області. 

Голова Львівської ОДА Маркіян Мальський зазначив, що необхідно збільшувати штрафи та відповідальність за нелегальні автозаправки в області.

"Я пропоную кожній з дотичних структур, які мають дотичність до цієї проблематики, щоб ви визначили по відповідальній особі, яка могла б раз в три дні звітувати керівнику по ситуації що відбувається і що вже здійснено для припинення цієї діяльності" – заявив Маркіян Мальський.

Нагдаємо, у червні податківці зупинили роботу АЗС у Червонограді, яка працювала без відповідних дозвільних документів.

 Додамо, наприкінці травня у Львові та Золочеві закрили дві нелегальні АЗС, де податківці виявили 40 тон паливних матеріалів вартістю близько 1 мільйона 50 тисяч гривень.  

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.