Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Економіка

Львівгаз

Середа, 24 липня 2019, 11:30

АМКУ відкрив нову справу проти "Львівгазу"

Львівгаз

У Комітеті вважають порушенням законодавства те, що громадянин Великобританії є головою наглядової ради "Львівгазу" та ще 17 облгазів.

Про це повідомляє прес-служба Антимонопольного комітету України.

Антимонопольний комітет України розпочав розгляд справи про порушення 18 газорозподільчими компаніями закону "Про захист економічної конкуренції". 

Повідомляється, що призначення  громадянина Великої Британії Девіда Етоні Ховарда Брауна головою наглядової ради одночасно у всіх компаніях без отримання відповідного дозволу органів АМКУ є порушенням.

Розслідування триває проти підприємств "Сумигаз", "Запоріжгаз", "Чернігівгаз", "Дніпропетровськгаз", "Львівгаз", "Хмельницькгаз", "Криворіжгаз", "Тисменицягаз", "Миколаївгаз", "Київоблгаз", "Івано-Франківськгаз", "Рівнегаз", "Дніпрогаз", "Закарпатгаз", "Чернівцігаз", "Харківміськгаз", "Житомиргаз" та "Харківгаз".

Як зазначили в Антимонопольному комітеті, призначення Брауна є порушенням закону "Про захист економічної конкуренції" та дає підстави вважати зазначені товариства єдиним суб’єктом господарювання, а також зазначені концентрації можуть мати негативні наслідки у вигляді монополізації товарного ринку, зловживання монопольним становищем, суттєвого обмеження конкуренції на всьому ринку чи в значній його частині.

Зазначені концентрації без дозволу відбулися на ринку розподілу природного газу місцевими газорозподільчимисистемами.

Нагадаємо, у квітні цього року АМКУ відкрив справи проти "Львівгазу" та ще 19 облгазів за донарахування у платіжках за газ.

Нещодавно НКРЕКП наклала штраф по 850 тис грн на "Львівгаз" та змусила перерахувати обсяги споживання газу, а також інших операторів газорозподільних систем, які також контролюються бізнесменом Дмитром Фірташем.

Додамо, восени 2018 року облгази почали приводити обсяги газу до стандартних умов для здійснення комерційних розрахунків. Облгази виставляють додаткові суми за 30 місяців попереднього періоду як для споживачів без лічильників, так і з лічильниками газу.

У травні компанія "РГК" Дмитра Фірташа відкрила завод з виробництва газового обладнання у Львові.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.