Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

вул. Городоцька, 85

city-adm.lviv.ua

П'ятниця, 26 липня 2019, 14:20

У Львові добудують гуртожиток біля цирку, щоб облаштувати готель

вул. Городоцька, 85

Преміщення колишнього гуртожитку Львівського технікуму радіоелектроніки переобладнають під готель міжнародної мережі Mariott.

Сьогодні виконавчий комітет Львівської міської ради затвердив містобудівні умови на реконструкцію з надбудовою дочірнім підприємством "Інститут суспільних технологій "Електрон" будинку № 85 на вул. Городоцькій та пристосуванням під багатофункційний центр з групами приміщень різного громадського призначення.

Розширити будинок, який знаходиться поблизу львівського цирку на земельній ділянці, площею 0,2131 га, що є комунальною власністю і призначена для будівництва та обслуговування будівель громадської забудови, планують через добудову двох поверхів. 

Зазначимо, будинок збудовали у стилі сталінського історизму у 1950-х роках за проектом Людмили Нівіної та Павла Конта.Проектом передбачено збереження елементів фасаду будинку. 

У Львівській міськраді встановили, що максимальна висота приміщення підля добудови не повинна перевищувати 29 метрів.  Вид використиння земельної ділянки – для обслуговування гуртожитку, закладу громадського харчування та аптеки.

Як повідомив головний архітектор Львова Юліан Чаплінський у цьому будинку буде готель міжнародної мережі Mariott. Також він зазначив, що в готелі передбачили невеликий паркінг, оскільки він розсташований поблизу залізничного вокзалу, відтак розрахований на туристів.

За даними порталу Youcontrol дочірнє підприємство"Інститут суспільних технологій "Електрон" засноване 4 роки тому ТзОВ "Компанія з управління активами "Актив", влансиками двох компаній є львів’яни Іван Коцьо, Богдан Куспісь, Ігор Таранський та Анатолій Гурський, які також володіють "Львівським хлібзаводом №1".

Нагадаємо, у 2009 році між ВАТ "Концерн-Електрон" і Львівським державним інститутом новітніх технологій та управління ім. В. Чорновола (колишній технікум радіоелектроніки) виник конфлікт щодо права власності будівлі на вулиці Городоцькій 85.  Зокрема, йдеться про гуртожиток інституту, який розташований за цією адресою, його частково переобладнали під офісні приміщення та здавали приватним структурам. Крім цього у приміщенні більше 20 років знаходиться ресторан "Еліта".

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.