Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

Максим Бужанський

YouTube

Понеділок, 29 липня 2019, 12:38

Бужанський обурився публічним перепохованням бійців Дивізії "Галичина"

Максим Бужанський

Максим Бужанський звернувся до Степана Полторака з проханням з'ясувати деталі перепоховання бійців Дивізії "Галичина".

Про це політик повідомив на своїй сторінці у Facebook.

Народний депутат України 9-го скликання від партії "Слуга народу" та блогер Максим Бужанський написав звернення до міністра оборони Степана Полторака, в якому закликав останнього офіційно прокоментувати офіційну присутність військовослужбовців ЗСУ на похороні 14 дивізії Ваффен СС "Галичина".

"Будьте ласкаві, поясніть, будь ласка, хто санкціював присутність військовослужбовців ЗСУ на перепохованні решток солдатів 14 дивізії Ваффен СС? Хто віддав команду військовослужбовцям ЗСУ накрити гроби з рештками солдатів 14 дивізії Ваффен СС Державним Прапором України?

Як Ви оцінюєте виконання Державного Гімну України в присутності військовослужбовців ЗСУ при перепохованні решток солдатів есесівської дивізії? Хто дав команду військовослужбовцям ЗСУ на віддання воїнського салюту при перепохованні решток солдатів 14 дивізії Ваффен СС?", – йдеться в дописі.

Він також заявив, що Нюрнберзський Трибунал признав СС і всі її підроділи злочинною організацією і нагадав про приказ Генштабу ЗСУ від 28.06.2018 року про організацію виконання в ЗСУ закону України про засудження комуністичного і націонал-соціалістичного тоталітарних режимів.

"Розраховую на Вашу відповідь, якщо виникнуть труднощі, в день прийняття присяги народного депутата, підкріплю своє питання депутатським запитом", – написав депутат.

Нагадаємо, 10 січня 2017 вандали пошкодили пам’ятник вбитим полякам на місці винищеного польського села Гута-Пеняцька Бродівського району на Львівщині. Залишки пам'ятника пофарбували у кольори українського прапора, УПА, також присутні символи СС.

Нагадаємо, що народний депутат від партії Слуга народу Максим Бужанський є прихильником Віктора Януковича та його Партії регіонів. Також Бужанський активний супротивник Євромайдану та прихильник СРСР.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.