Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

партія "Слуга народу"

Понеділок, 29 липня 2019, 16:11

Зеленський зменшить Мальського до префікса

партія "Слуга народу"

У партії Слуга народу планують провести реформу адміністративного устрою, замінивши державні адміністрації префектурами. 

Про це повідомляє видання "Українська правда.

Голова виборчого штабу партії Слуга народу" Олександр Корнієнко в інтерв'ю LB.ua заявив, що реформа передбачає "збільшення повноважень влади місцевого рівня і зменшення ролі таких елементів, як держадміністрації".

Їх, за словами Корнієнка, замінять префектури, які будуть слідкувати за законністю рішень місцевих рад.

"При такій моделі ... йдеться про укрупнення районів, якими опікуватиметься префект. У нас є група, яка займається децентралізацією і місцевим самоврядуванням. Щось буде робитися з нуля, щось – доопрацьовано" – зазначив Олександр Корнієнко.

Він додав, що планується залишити 100 районів і децентралізація є у програмах усіх політсил і "її підтримують". 

Нагадаємо, у 21 липня в Україні проходили позачергові парламентські вибори, які ще 21 травня президент Володимир Зеленський призначив на 21 липня. 

Додамо, що на Львівщині виборці підтримали трьох представників-мажоритарників від партії "Голос" та двоєх від "Слуги народу" і "Європейської Солідарності".

За даними Центральної виборчої комісії за партію "Слуга народу" проголосували 6 297 457 виборців (43,17%).

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.