Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

посадовці

Вівторок, 30 липня 2019, 11:19

НАЗК реєструватиме корупціонерів по-новому

посадовці

НАЗК повідомило про запуск оновленого реєстру корупціонерів, довідку про яких видаватимуть безкоштовно.    

Про це повідомляє прес-служба НАЗК.

Національне агентство з питань запобігання корупції повідомило про початок роботи Єдиного державного реєстру осіб, які вчинили корупційні або пов'язані з корупцією правопорушення.

Зазначається, що Реєстр станом на 29 липня 2019 працює в штатному режимі. Крім того, НАЗК в рамках проведення спеціальної перевірки щодо осіб, які претендують на зайняття посад, які передбачають зайняття відповідального або особливо відповідального становища, а також посад з підвищеним корупційним ризиком, перевірятиме наявність відомостей про кандидатів у цьому реєстрі. 

НАЗК зазначає, що строк отримання довідки про корупціонерів та інормації про наявність їх у цьому реєстрі скоротили до 5 хвилин.

"Для цього у реєстрі передбачили функцію самостійного безоплатного отримання фізичними та юридичними особами – учасниками публічних закупівель вищевказаної інформаційної довідки, чим виключили корупційну складову.

За даними НАЗК, від початку роботи реєстру фізичні та юридичні особи самостійно сформували та отримали 43 тисячі 713 таких довідок. Також Нацагентство надало 580 витягів з реєстру у відповідь на звернення фізичних осіб.

За період ведення реєстру у рамках проведення спеціальної перевірки НАЗК здійснило перевірку відомостей стосовно 3724 осіб, які претендують на зайняття посад, пов'язаних з виконанням функцій держави або місцевого самоврядування.

Всього з початку роботи реєстру опрацювали 6210 електронних копій судових рішень, у яких вказано, що 2262 осіб суд визнав винними та притягнув до кримінальної або адміністративної відповідальності за вчинення корупційних правопорушень.

Реєстр розпочав свою роботу 4 лютого 2019 року. Детально з особливостями роботи Реєстру можна ознайомитися на офіційному сайті НАЗК у рубриці "Запобігання та виявлення корупції", розділ "Єдиний державний реєстр.

Нагадаємо, новообрані нардепи цього року не оприлюднюватимуть свої доходи.
Парламентарі заповнюватимуть декларації про доходи аж в 2020 році.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.