Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Економіка

теплопостачання

Четвер, 8 серпня 2019, 11:13

У серпні Нафтогаз має знизити ціну на газ для населення на 265 грн

теплопостачання

Уряд зобов’язав НАК Нафтогаз у серпні знизити ціну на газ для населення ще на 265 грн. 

Про це повідомила прес-служба Кабінету міністрів України.

Прем’єр-міністр Володимир Гройсман надав доручення НАК «Нафтогаз України» знизити ціну природного газу для населення ще на 265 грн за тисячу кубічних метрів у серпні цього року.

Як йдеться в повідомленні, відповідно до постанови уряду від 3 квітня 2019 року, з червня НАК «Нафтогаз» зобов’язаний продавати для населення газ за ціною, що є найнижчою на одному з чотирьох майданчиків:

- Мінекономрозвитку – середня митна вартість імпортованого газу в липні склала 4812 грн за тисячу кубічних метрів без ПДВ;

- Українська енергетична біржа – газ на серпень у липні продався за ціною 4654 грн за тисячу кубічних метрів без ПДВ;

- НАК «Нафтогаз» – газ для промисловості по передоплаті, що встановлена на серпень, 4640 грн за тисячу кубічних метрів без ПДВ;

- Або за ціною ПСО, відповідно до постанови уряду від 19 жовтня 2018 року, що на липень розрахована, як 7185 грн за тисячу кубічних метрів без ПДВ.

Найнижчою виявилася ціна НАК «Нафтогаз». Тому ціна газу в серпні для населення, без ПДВ без тарифів на транспортування та постачання, складе 4640 грн за тисячу кубічних метрів, що менше на 265 грн, ніж ціна в липні 4905 грн.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.