Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

Андрій Садовий

П'ятниця, 9 серпня 2019, 15:15

Садовий запропонував Козловському регулярно купати львівських безхатченків

Андрій Садовий

Андрій Садовий доручив облаштувати умови для щотижневого купання бездомних у Львові.

Про це повідомляє кореспондент Варіантів.

Сьогодні під час виконкому Львівської міської ради міський голова Львова Андрій Садовий доручив начальнику управління соціального захисту Ігорю Кобрину та заступниці міського голови з гуманітарних питань Галині Слічній організувати у Львові можливість для безпритульних мешканців хоча б 2 рази на тиждень відвідувати лазню і митися.

"На вулицях міста є дещо нетипова ситуація, коли на лавках, особливо вранці, відпочивають люди, які не мають де мешкати. У нас є центр на Кирилівській, і там ночує дуже багато людей, але є й такі, які послугами центру не користуються, і де вони ночують – невідомо. Та їхній зовнішній вигляд дещо відлякує львів’ян", – запевнив мер.

Він також запропонував представникам приватного сектору долучитися до цього проекту. 

"В європейських столицях така практика є цілком нормальним явищем. Можливо, "Гранд-Готель зміг би долучитися до цього проекту", – сказав Садовий.

Зазначимо, у Львові вже кілька років працює Центр обліку та нічного перебування бездомних осіб, що надає різні види соціальних послуг громадянам, які опинились на вулиці. Центр веде первинний облік бездомних громадян, видає посвідчення про взяття на облік і тимчасову прописку, сприяє реєстрації переважного місцезнаходження, здійснює соціальне патрулювання, надає інформаційні, правові та консультаційні послуги, сприяє відновленню майнових та житлових прав. 

У Центрі обліку та нічного перебування бездомних осіб львівські безхатченки й мають право проголосувати.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.