Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

ліси Львівщини

Понеділок, 12 серпня 2019, 17:08

На Львівщині засудили лісника, який допустив вирубку лісів

ліси Львівщини

Внаслідок службової недбалості лісове господарство отримало збитки на майже 600 тис. грн.  

Про це повідомляє Головне управління Національної поліції у Львівській області.

Співробітники Управління захисту економіки у Львівській області та слідчого управління поліції Львівщини за процесуального керівництва військової прокуратури Львівського гарнізону викрили у службовій недбалості майстра лісу одного з територіальних військових лісопідприємств Львівської області.

За даними правоохоронців, посадовець, будучи зобов'язаним проводити заходи з охорони лісів від незаконних рубок та документувати порушення лісового законодавства, не проводив перевірки стану охорони лісу у ввіреному йому обході, не вживав заходів з попередження та припинення незаконних рубок, не оглядав місця вчинення рубок лісу та не повідомляв керівництву про факти незаконних рубок. 

Внаслідок цього у виділах лісництва військового лісгоспу допустили самовільне зрубання 75 сосен, чим спричинили шкоду зазначеному лісовому господарству на суму 587,9 тис. грн.

Зловмиснику поліцейські повідомили про підозру у скоєнні кримінального правопорушення, передбаченого ч.2 ст. 367 (службова недбалість) Кримінального кодексу України та, завершивши досудове розслідування, скерували обвинувальний акт на розгляд суду. 

Районний суд засудив посадовця до 2 років позбавлення волі (з іспитовим терміном в 1 рік) без права обіймати посади майстра лісу на лісогосподарських підприємствах усіх форм власності терміном на 1 рік.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.