Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

пологове відділення

vlasno.info

Четвер, 15 серпня 2019, 11:03

В Україні проектуватимуть пологові будинки з індивідуальними палатами

пологове відділення

Зокрема, пропонується проектувати лікарняні палати з розрахунку на одну маму  з новонародженою дитиною.

Про це повідомив заступник міністра регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України Лев Парцхаладзе на своїй сторінці у Facebook.

 

За його словами сьогодні у більшості пологових будинків, якщо це не приватні заклади, новоспечені мами з новонародженими розміщуються і по 2-3, а то й по 4 людини в палаті, що створює дискомфорт.

"Ми маємо створювати належні комфортні умови для кожного. Тому зараз оновлюємо чинні будівельні норми щодо проектування медичних закладів і пропонуємо проектувати окремі палати в пологових будинках. Розрахунок - 1 палата на 1 маму (вагітну) з новонародженим. Щоб там також обов’язково був душ та туалет. Це необхідні речі" – написав Лев Парцхаладзе.

Також, він зазначив, що є пропозиція ввести низку змін у будівельні норми для проектування дитячих лікарень з сучасними окремими палатами для одночасного перебування дитини з батьками. 

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.