Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

університет Франка

Четвер, 15 серпня 2019, 13:11

Шість предметів ЗНО абітурієнти здавали також й російською мовою

університет Франка

Майже 11% учасників ЗНО подали запити на тестові завдання з фізики російською мовою та більше 8% – з математики.

Про це повідомляє Інтерфакс-Україна.

За даними Українського центру оцінювання якості освіти 10,9% учасників зовнішнього незалежного оцінювання направили запит на тестові завдання з фізики російською мовою, а з інших предметів від 3,4% до 8,6% абітурієнтів.

Зокрема, завдання російською мовою з фізики отримали 10,9% абітурієнтів, з математики – 8,6%, з хімії – 8,3%, з біології – 6,6%, з географії – 6% і з історії України – 3,4% абітурієнтів.

УЦОЯО може надавати екзаменаційні завдання російською, угорською, румунською, молдовською, польською та кримськотатарською мовами.

"Серед цих предметів переклад, насамперед російською мовою, замовляють абітурієнти з природничо-математичних предметів, де є якісь відмінності в україномовній або російськомовній термінологіях", – пояснив виконувач обов'язки директора УЦОЯО Валерій Бойко.

Іншими мовами завдання отримали не більше ніж 0,5% абітурієнтів, а екзаменаційні тести кримськотатарською мовою взагалі ніхто не отримував.

Решта учасників ЗНО проходили тестування українською мовою.

Нагадаємо, за цьогорічними результатами ЗНО 41 абітурієнт Львівщини набравмаксимальні 200 балів.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.