Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

Богдан Лозинський

sud.ua

Четвер, 22 серпня 2019, 09:53

Сина проректора університету Франка звільнили через невідповідність займаній посаді

Богдан Лозинський

Вища рада правосуддя звільнила Богдана Лозинського з посади судді Франківського райсуду Львова.

Про це повідомила прес-служба Вищої ради правосуддя.

Вища рада правосуддя ще 20 серпня на своєму засіданні рекомендувала звільнити суддю Франківського районного суду Львова Богдана Лозинського. За результатами кваліфікаційного оцінювання його визнали таким, що не відповідає займаній посаді.

Зокрема, Лозинський не склав іспиту під час кваліфікаційного оцінювання, яке відбулося ще у липні 2018 року, на відповідність займаній посаді, відтак Вища кваліфікаційна комісія суддів  відмовила йому у допуску до другого етапу кваліфікаційного оцінювання та внесла до Вищої ради правосуддя подання з рекомендацією про його звільнення.

Зазначимо, Богдан Лозинський став суддею Франківського районного суду Львова у 2012 році. Як повідомляє Антикорупційний моніторинг Львівщини, ще у 2015 році Вища кваліфікаційна комісія суддів України вже розглядала питання про відкриття дисциплінарної справи щодо нього за зверненням громадян. Суддя є сином проректора з науково-педагогічної роботи та соціальних питань і розвитку ЛНУ ім.Франка Мар’яна Лозинського.

Згідно з його декларації про доходи за 2019 рік, Лозинський задекларував лише 470 077 грн загального доходу, а його дружина, Мар'яна Лозинська – фірму ЮК "Гелос".

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.