Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

авто

Четвер, 22 серпня 2019, 12:45

В Україні набули чинності штрафи для власників євроблях

авто

З 22 серпня набули чинності санкції за порушення правил ввезення авто на єврономерах.

Про це повідомила прес-служба Державної фіскальної служби України.

Сьогодні, 22 серпня, набули чинності жорсткі санкції за порушення правил ввезення автомобілів з іноземною реєстрацією, відстрочені з 22 травня.

"До цього часу власники автомобілів з іноземною реєстрацією мали змогу оформити свої автівки та уникнути таких штрафів. Саме з цієї метою і було відтерміновано до серпня запровадження посиленої адміністративної відповідальності за порушення при ввезенні транспортних засобів" – наголосили у ДФС.

Відтак, за новими правилами в разі перевищення терміну доставки авто особистого користування та комерційного призначення на 20-30 діб передбачено штраф у 85 тис грн. Якщо термін перевищено більше ніж на 30 діб, а також у разі втрати або розкомлектації транспортного засобу, згідно з правилами, розмір штрафу сягатиме 170 тис грн або авто підлягатиме конфіскації.

Аналогічні санкції в разі перевищення термінів тимчасового ввезення автомобілів: за перевищення терміну на 20-30 діб передбачено штраф сумою 85 тис грн, більше ніж на 30 діб, а також у разі втрати або розкомплектування авто – 170 тис грн штрафу або конфіскація.

Нагадаємо, законопроекти №8487 і №8488 про розмитнення автомобілів на єврономерах 23 листопада 2018 року підписав президент України Петро Порошенко. Тоді ж Львівська ДФС надала роз'яснення щодо нових порядків розмитнення автівок.

Додамо, пільговий період розмитнення авто на іноземній реєстрації тривав протягом трьох місяців до 22 лютого. Протягом цього часу власники "євроблях" могли отримати українські номери, заплативши половину стандартного акцизного збору. 

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.