Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

Дрогобич

lv.dsns.gov.ua

Четвер, 29 серпня 2019, 10:19

Основні версії причини обвалу будинку у Дрогобичі

Дрогобич

Львівська поліція відкрила два кримінальні провадження через обвал будинку, однак основну причину трагедії вони не назвали.

Вчора вночі у будинку на вул. Грушевського, 101/1 у Дрогобичі трапився обвал підїзду з першого по четвертий поверх. Внаслідок цього загинули 8 людей, а 7 осіб з травмами госпіталізували у лікарню. 

Наразі ні поліція ні надзвичайники не називають основну причину обвалу будинку, однак, як повідомили у прес-службі Головного управління Національної поліції у Львівській області, вони зареєстрували два кримінальних провадження за ч.3 ст.270-1 (умисне знищення або пошкодження об'єктів житлово-комунального господарства), ч.2 ст.364 (зловживання владою або службовим становищем) та ч.2 ст.367 (службова недбалість) Кримінального кодексу України, а двох працівників КП "Управитель ЖЕО", яке опікувалося будинком, затримали.

Першою причиною обвалу, яка поширилася у ЗМІ, називали вибух газу, однак фахівці "Львівгазу" обстежили зруйнований будинок та встановили, що не неможливо. Опісля поширилася версія щодо помилок при зведенні будинку ще у 1960-роках. Про це написав в себе на сторінці у Фейсбуці голова Львівської обласної ради Олександр Ганущин.

Цю версію обвалу розділяє й голова Львівської ОДА Маркіян Мальський, за словами якого це "спадок радянської задудови та, скоріш за все, необдуманого перепланування чи помилки архітектора".

Ще однією версією обвалу, яку озвучили мешканці будинку, як повідомляє Громадське, могли стати ремонтні роботи у перукарні на першому поверсі. За їхніми словами, вибуху не було, а гуркіт від руйнування. Натомість у міській раді Дрогобича наразі відмовляються коментувати питання щодо дозволу для ремонтних робіт у перукарні.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.