Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

Віталій Стець

dbr.gov.ua

Четвер, 29 серпня 2019, 14:45

ДБР у Львові розслідує майже 100 справ щодо посадовців-хабарників

Віталій Стець

18 справ щодо можливого отримання хабаря вже скерували до суду, однак вироків ще немає.

Про це повідомляє кореспондент Варіантів.

Як розповів в.о. директора територіального управління ДБР, розташованого у Львові, Віталій Стець, за 9 місяців роботи у проваджені слідчих перебувало 2001 кримінальне провадження.  З них безпосередньо слідчими зареєстровано 886 кримінальних проваджень, решта 1135 надійшли з інших органів.

"За вказаний період нами скеровано з обвинувальними актами до суду 373 кримінальні провадження, серед них 337 – це військові злочини, 13 – хабар і 23 – інші категорії злочинів, серед яких злочини в сфері службової діяльності. Крім цього, на даний час 30 особам повідомлено про підозру" – заявив Віталій Стець.

За його словами на даний час розслідують 1 151 кримінальне провадження, серед яких 527 – військові злочини, 345 – злочини щодо працівників поліції, 5 – співробітниками СБУ, 10 щодо працівників прокуратури, 9 щодо суддів, ще 48 кримінальних проваджень розслідують щодо працівників митної служби та 45 щодо працівників Державної прикордонної служби.

"Безперечно злочини, пов'язані з корупцією це є одна з найбільш актуальних категорій злочинів, які ми розслідуємо, тому що вони завдають істотної шкоди державним інтересам і в сфері економіки. Також ми є прикордонним регіоном, тому актуальним питанням є корупційні злочини вчинені службовими особами митних і прикордонних органів"– додав Віталій Стець.

Як зазначив в.о. директора територіального управління ДБР, розташованого у Львові зараз стосовно фактів можливого отримання хабаря розслідують 97 кримінальних проваджень, а 18 справ вже скерували до суду, однак вироків ще немає. А також щодо словживання службовим становищем триває рослідування 110 кримінальних проваджень.

На сьогоднішній день у структурі ДБР працює 29 слідчих, які розподілені на 5 областей, тобто на одного слідчого припадає 47 кримінальних проваджень.

"На сьогоднішній день по тяжких злочинах, які розслідуються, остаточних вироків суду ще немає, тому що складна категорія злочинів відповідно потребує складного дослідження в суді. Вироки, які на сьогоднішній день винесені стосуються дезертирства та самовільного залишення військової частини, це злочини, які суд може швидко розглянути" – пояснив Віталій Стець.

Нагадаємо, територіальне управління ДБР, розташоване у місті Львові, поширює свою діяльність на Волинську, Закарпатську, Івано-Франківську, Львівську та Тернопільську області.

Додамо, Державне Бюро Розслідувань, як орган досудового рослідування розпачав свою роботу 27 листопада 2018 року, а Віталія Стеця призначили на посаду заступника керівника Львівського територіального управління Держбюро розслідувань у вересні 2018 року. 

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.