Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

вул. Вірменська

google.com.ua

П'ятниця, 6 вересня 2019, 13:21

Пам'ятку архітектури на вулиці Вірменській у Львові відреставрують під магазин сувенірів

вул. Вірменська

Виконком Львівської міської ради дозволив облаштувати у будинку-пам’ятці архітектури на вул. Вірменській, 25 магазин сувенірів.

Сьогодні, 6 вересня, виконавчий комітет Львівської міської ради затвердив містобудівні умови на реставрацію Мирославом Глубішем, Христиною Тимчук, Ольгою Любицькою та Христиною Шкаран нежитлових приміщень першого поверху з відтворенням вхідної брами та дверного прорізу з вул. Лесі Українки у пам’ятці архітектури національного значення XVII-XVIII ст. н вул. Вірменській, 25 з пристосуванням під магазин сувенірів. Про це повідомляє кореспондент Варіантів.

Як йдеться у матеріалах виконкому, магазин сувенірів облаштують у будинку, що підлягає реставрації, на території зони ЮНЕСКО і є пам’яткою архітектури національного значення, відтак, забудовники мають врахувати вимоги збереження традиційного історичного середовища міста, а також провести реставрацію у межах існуючої висоти будинку.

Відтак, висота не має перевищювати 14,9 м від найнижчої відмітки поверхні землі до закінчення конструктивної частини споруди. 

Реставруватимуть будівлю та відкриють у ній магазин:

- Мирослав Глубіш (Дрогобич) – власник меблевого ТзОВ "ТВП "Заграва МГ" та засновник Львівської обласної організації Республіканської Християнської Партії, що зареєстрована на вул. Вірменьскій, 25;

- Христина Тимчук (Львів) – власниця львівської фірми ТОВ "Копірайт Маркет" (лізинг інтелектуальної власності та подібних продуктів, крім творів, захищених авторськими правами), ТзОВ "Львівський інвестиційний центр" (консультування з питань комерційної діяльності та управління);

- Ольга Любицька (Золочів) – бенефіціар львівської фірми ТОВ "КМ Девелоп" (надання в оренду й експлуатацію власного чи орендованого нерухомого майна) та будфірми ТОВ "Крипа", що зареєстрована на вул. Вірменській, 32;

- Христина Шкаран (Львів) – бенефіціар львівської фірми ТОВ "КМ Девелоп" спільно з Ольгою Любицькою, керівник львівської фірми ПП "Розалія" (діяльність ресторанів, надання послуг мобільного харчування), що належить Володимиру Возняку. 

Нагадаємо, у 2018 році міськрада дозволила збудувати заклад громадського харчування та апартаменти на вул. Вірменській, 32 ТзОВ "Крипа" засновником якого є Ольга Любицька.  

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.